Stroom van uw zonnepanelen terugleveren aan het net

Stroom terugleveren aan het stroomnet

Teruglevering van zonnepanelen aan het net: zo werkt het

Als u zonnepanelen hebt, gebruikt u niet altijd alle stroom die de panelen opwekken. De stroom die u niet gebruikt gaat terug het net op. Dat heet terugleveren. Uw energieleverancier kan de zonnestroom gebruiken om aan anderen te leveren. In de nacht of op bewolkte dagen wekken de zonnepanelen geen stroom op. U kunt dan ook geen zonnestroom gebruiken. Op die momenten gebruikt u stroom van uw energieleverancier. Die stroom wordt aan het einde van het jaar weggestreept tegen de stroom die de zonnepanelen terugleveren aan het net.

 

Zonnepanelen salderingsregeling: klinkt ingewikkelder dan het is

Als u kiest voor zonnepanelen via Wocozon krijgt u te maken met de salderingsregeling. Zo noemen we het verrekenen van uw stroomverbruik bij uw energieleverancier met de teruggeleverde zonnestroom. Salderen is dus meer een rekensom dan een regeling. Aan het eind van elk jaar maken we de balans op. We kijken hoeveel kWh stroom u van de energieleverancier gebruikte. De teruggeleverde kWh zonnestroom trekken we hiervan af. Als er nog iets overblijft betaalt u dat aan de energieleverancier.

 

Als de zonnepanelen meer terugleveren dan dat u verbruikt: terugleververgoedingĀ 

Als aan het eind van het jaar blijkt dat de zonnepanelen meer opbrachten dan dat u verbruikte, heeft u geluk en hoeft u niets bij te betalen. In dat geval krijgt u nog wat terugbetaald van de energieleverancier. Dat bedrag, van een aantal cent per kWh, heet de terugleververgoeding. De hoogte van de terugleververgoeding is per energieleverancier anders. Informeer wat zonnepanelen en terugleveren oplevert bij uw energieleverancier.

Gebruik van zonnestroom | Wocozon