Corona | Zo gaat Wocozon om met corona.

Persbericht
Utrecht, 15 november 2019

De slimme meter maakt het mogelijk om flexibele stroomtarieven in te voeren. Dit betekent dat als het aanbod duurzame zonnestroom overdag toeneemt (doordat er bijvoorbeeld veel meer of krachtigere zonnestroominstallaties zijn), de terugleververgoeding nihil of zelfs negatief kan worden. ’s Avonds moet u de stroom dan duur weer terugkopen. Een absurde situatie die duurzame energie en haar imago niet ten goede komen, terwijl het wel iets is waar we veel meer mee zouden moeten. Denk bijvoorbeeld aan het halen van de klimaatdoelstellingen.

Slimme meter als paard van Troje? Hij maakt het mogelijk om flexibele stroomtarieven in te voeren, onacceptabel!

De energiebedrijven kunnen dus feitelijk gratis de stroom van de daken oogsten, en ’s avonds weer duur terug verkopen, zonder dat ze hebben hoeven investeren. Bedrijfswinsten kunnen dan gemaakt worden over de ruggen van de burgers.

Denkt u ook dat dit niet de bedoeling kan zijn?

Laat een reactie achter op de site van de Overheid

Voorbeeldreactie: Leg wat een ‘redelijke vergoeding’ voor stroom is vast in de wet. Koppel daartoe de stroomprijs aan de ENDEX, de langdurig gemiddelde stroomprijs, waardoor er geen onzekerheid ontstaat over de prijzen. Koppel de prijs niet aan de voorgesteld APX.

Laat nu je stem horen

Gerelateerd nieuws