Op 15 september was het feest in Houten. Stichting Wocozon heeft op de 1.000e huurwoning van woningcorporatie Woonin in Houten zonnepanelen gelegd. Hiermee levert Woonin een belangrijke bijdrage in het energieneutraal maken van Houten in 2040.

Door samen te werken met Stichting Wocozon kan Woonin aan extra veel huurders zonnepanelen aanbieden. Het bijzondere van Wocozon is namelijk dat woningcorporaties ervoor kunnen kiezen om zelf de zonnepanelen te financieren of ze kunnen dat overlaten aan Wocozon. Woningcorporaties kunnen dus extra snel in actie komen en zo een belangrijke bijdrage leveren aan betaalbaar wooncomfort voor hun huurders. Dat is precies wat Woonin heeft gedaan.

Woonin Houten | Zonnepaneleen

Mooie mijlpaal in verduurzaming
Matthijs Aalders, Manager Wonen Houten van Woonin vertelt: “Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan het energieneutraal maken van Houten. En zonnestroom speelt hier een grote rol in. Duizend woningen is een prachtige mijlpaal, maar we gaan door, samen met Wocozon. Want we zijn er nog lang niet. We zijn blij dat we op deze manier als sociale huisvester kunnen helpen de woonlasten van onze huurders te verlagen.” Met deze installaties is in het afgelopen jaar gemiddeld ongeveer 2.000 kWh per woning duurzaam opgewekt. Woonin draagt hiermee bij aan de ambitie van Houten om in 2040 energieneutraal te zijn.

“Zonder gedoe en zonder winst”
“We horen elke keer weer hoe hard bewoners van sociale huurwoningen een besparing op hun energiekosten kunnen gebruiken. We zijn dan ook erg blij dat we in Houten de verduurzaming hebben kunnen versnellen, zonder gedoe en zonder winst zodat het geld echt goed wordt besteed,” aldus Roland van der Klauw, directeur van Wocozon. Het eventuele rendement van Wocozon komt bovendien ten goede aan nieuwe duurzame initiatieven voor de bewoners.

Woonin Houten | Zonnepaneleen

Energielasten huurders blijvend omlaag
Omdat Wocozon voor heel veel woningcorporaties werkt én een stichting is, begrijpen ze precies wat nodig is. Zo houdt Wocozon met een team gericht op monitoring en beheer de zonnepanelen in de gaten of ze goed werken. Roland van der Klauw onderstreept het belang hiervan: “Uiteindelijk draait het voor ons om een ding: blije bewoners die zich geen zorgen hoeven te maken om hun stroomkosten.”

Gerelateerd nieuws

Vragen? Chat met ons!