Zonnepanelen installeren, aanmelden en meer:

wie doet wat?

Heeft u ervoor gekozen om zonnepanelen te laten installeren van Wocozon? U maakt gebruik van een mooie kans op goedkopere stroom. Er werken verschillende partijen samen om u aan lagere woonlasten te helpen en de woningcorporatie te verduurzamen. Behalve met uw woningcorporatie en met Wocozon heeft u te maken met de energieleverancier en de netbeheerder. Iedereen heeft zijn eigen rol in dit verhaal en soms is dat verwarrend. Op deze pagina leggen we precies uit wie wat doet.

 

Wie doet wat voor uw zonnepanelen - illustratie

 

Zonnepanelen installeren

Wocozon komt de zonnepanelen installeren. Of eigenlijk doet een erkend installateur uit de regio dit in opdracht van Wocozon. U betaalt voor de zonnepanelen via servicekosten aan uw woningcorporatie. Wocozon zorgt dat de zonnepanelen goed blijven functioneren en voeren service en onderhoud uit als dat nodig is. Heeft u vragen over de zonnestroominstallatie? Dan kunt u bij Wocozon terecht. Kijk voor antwoorden op de meestgestelde vragen of neem contact met ons op.

Zonnepanelen aanmelden bij de netbeheerder

Een netbeheerder is gebonden aan een regio en beheert het transportnetwerk voor gas, stroom en warmte. De netbeheerder is verantwoordelijk voor uw aansluiting met het netwerk en de elektriciteitsmeters in uw woning. Het is belangrijk dat u een meter heeft, die geschikt is voor teruglevering. U hoeft hier zelf niets voor te doen. De zonnepanelen aanmelden bij de netbeheerder doen wij. De netbeheerder controleert daarna of u een geschikte meter heeft. Als dat niet zo is, neemt hij contact met u op voor een afspraak. U krijgt dan een slimme meter en dat kost u helemaal niets.

De energieleverancier
Naast zonnestroom van de zonnepanelen, gebruikt u aanvullend ook stroom van uw energieleverancier. Zonnestroom die u niet direct gebruikt levert u terug aan de energieleverancier. Dat strepen zij weg tegen uw energieverbruik. Misschien gebruikt u ook gas van de energieleverancier. Uw zonnepanelen aanmelden bij de energieleverancier is niet nodig. Zij merken vanzelf dat u zonnepanelen heeft laten installeren. Ze zien in gegevens van de slimme meter dat u stroom teruglevert. Wilt u een andere energieleverancier? Dat kan gewoon. U blijft de energieleverancier altijd zelf kiezen.

Samen goed bezig
Wocozon maakt samen met de woningcorporatie, de netbeheerder en de energieleverancier mogelijk dat u een stuk goedkoper uit bent voor stroom. En niet alleen dat. Tegelijkertijd dragen we – paneel voor paneel – bij aan het tegengaan van klimaatverandering. De beste win-win situatie onder de zon.