Woningcorporatie Viveste
Viveste | Zonnepanelen | Wocozon

Hoe werkt het?

Huurders van Viveste met een geschikt dak, kunnen een aanbod krijgen voor zonnepanelen. Viveste maakt dit mogelijk, en stichting Wocozon zorgt voor de realisatie er van. De stroom via de zonnepanelen, oftewel zonnestroom, is goedkoper dan de stroom die men normaal gesproken inkoopt bij een energieleverancier. Zo kan de huurder door zonnestroom in te kopen bij Viveste, goedkopere stroom krijgen die tevens 100% groen is. Een win-win situatie dus. Iets goed doen voor het milieu, én nog geld besparen ook.

Persoonlijk aanbod

Viveste bepaalt welke straten en wijken een persoonlijk zonnepanelen aanbod mogen krijgen. Stichting Wocozon krijgt deze adressen vervolgens, gaat kijken naar deze specifieke daken en maakt een paar rekensommen. Hoeveel panelen passen er bij u, hoeveel panelen kan Viveste financieren en hoeveel geld kunt u vermoedelijk met de zonnepanelen gaan besparen. Op basis van dit persoonlijke aanbod, kunt u beslissen of u wel of geen zonnepanelen wilt. Het is vrijblijvend, dus het is volledig uw eigen beslissing.

Wat doet Wocozon precies?

Wocozon verzorgt de installatie, het onderhoud en de monitoring van de zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen gebeurt binnen een dag en het aansluiten op uw meterkast is zo geregeld. Zonder gedoe of rommel. Ook zorgt Wocozon voor de aanmelding van uw zonnestroominstallatie bij de netbeheerder. Dit is wettelijk verplicht en dit doen we graag voor u. Zodoende kunt u profiteren van uw eigen 100% groene en goedkope zonnestroom. Na plaatsing kunt u als huurder online precies zien hoeveel stroom de zonnepanelen elke dag hebben opgewekt.

Meest gestelde vragen