Zonnepanelen huren

Wocozon laat huurders profiteren van zonnestroom. In samenwerking met uw woningcorporatie bieden wij u de mogelijkheid om te kiezen voor zonnepanelen. U betaalt niets voor de zonnepanelen zelf, alleen voor de opgewekte zonnestroom. De zonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. De stroom die een zonnepaneel opwekt noemen we zonnestroom. Uw zonnepanelen gaan een flink deel van uw totale stroomverbruik opwekken. Dat is gunstig, want deze zonnestroom hoeft u niet meer af te nemen van uw elektraleverancier en deze zonnestroom kost u gemiddeld 20% minder dan de stroom van uw elektraleverancier.

Uw voordeel

  • U betaalt niets voor de zonnepanelen, slechts voor de opgewekte zonnestroom
  • De prijs voor zonnestroom ligt gemiddeld 20% lager dan de zonnestroom van uw elektraleverancier
  • Doordat u zelf groene energie opwekt, draagt u direct bij aan een beter milieu.

 

  Informatie aanvragen

Zo werkt het

Als u interesse hebt, dan kunt u dit aan ons kenbaar maken door een informatiepakket aan te vragen. Na uw aanvraag ontvangt u van ons informatie in de vorm van een persoonlijke offerte.

Hierin staat:

  • hoeveel zonnepanelen er maximaal op uw dak nodig zijn
  • de verwachte energieopbrengst
  • wat u ermee zult besparen

Deze informatie kunnen wij u bieden aan de hand van het door u opgegeven energieverbruik.

Ons professionele team van installateurs plaatst kosteloos zonnepanelen op uw woning. U betaalt slechts voor de opgewekte zonnestroom. Deze prijs ligt gemiddeld 20% lager dan de energieprijs van uw energiebedrijf. Voor de zonnestroom betaalt u een voorschot aan uw woningcorporatie.

De 5 meest gestelde vragen over zonnepanelen huren

Het plaatsen van de zonnepanelen gebeurt door ervaren installateurs die veilig en netjes te werk gaan. Het werk is meestal in een halve dag gereed en daarna werkt het systeem direct. Wij melden u aan bij de netbeheerder die gratis een slimme meter bij u komt plaatsen als uw eigen meter niet geschikt is voor terug leveren van stroom.

U betaalt een maandelijks voorschot voor de zonnestroom aan de woningcorporatie. Dit bedrag wordt bij de huur als servicekosten in rekening gebracht. In oktober ontvangt u een jaarrekening. Als u minder stroom heeft afgenomen, dan waarvoor u voorschot heeft betaald ontvangt u dit deel terug.

De kosten voor de zonnestroom worden als servicekosten in rekening gebracht. Aangezien het gaat om energiekosten voor de eigen woning hebben deze geen invloed op de huurtoeslag. Er verandert dus niets aan de bestaande situatie voor uw huurtoeslag.

Het zonnestroomsysteem is zeer onderhoudsvriendelijk. Dat betekent dat er vrijwel nooit onderhoud nodig is. De zonnepanelen worden alleen schoongemaakt als Wocozon constateert dat de opbrengsten minder zijn als gevolg van zware vervuiling. Hiervoor hoeft u in dat geval niet zelf thuis te zijn. Als er een storing aan het systeem is, zien wij dit door onze monitoring waarschijnlijk eerder dan u. Wij zullen dan contact met u opnemen en als het nodig is een afspraak plannen met een monteur. Dit hoort allemaal bij de service van Wocozon en is voor u kosteloos.

 

Als u verhuist blijft het zonnestroom systeem als onderdeel van de woning achter. U zit dus nergens aan vast en de volgende huurder kan van de voordelige groene stroom gaan profiteren

Zonnepanelen voor hoogbouw

Wocozon laat ook de huurders van een wooncomplex profiteren van zonne-energie! Als u huurder bent van een appartement of portiekwoning als onderdeel van een wooncomplex dan kunt u eveneens bij Wocozon terecht.

Zo werkt het
Indien uw woningcorporatie uw wooncomplex voorziet van zonnepanelen dan ontvangt u een persoonlijk aanbod. Voor de zonnepanelen zelf betaalt u bij ons niets, slechts voor de opgewekte zonnestroom die u zelf verbruikt. Deze prijs ligt bovendien gemiddeld 20% lager dan de prijs van uw energieleverancier. In het persoonlijk aanbod ziet u welk gedeelte van de zonnepanelen op het dak van uw wooncomplex aan u is toegewezen en hoeveel zonnestroom u hiermee kunt opwekken.
Ook kunt u direct zien wat het effect van de opgewekte zonnestroom is op uw energierekening. Voor de zonnestroom betaalt u een voorschot aan de woningcorporatie, net zoals u nu een voorschotbedrag betaalt aan uw energiebedrijf. Deze ligt alleen lager, waardoor u direct bespaart.
De opwekking en opbrengst van uw installatie kunt u eenvoudigweg zelf online volgen. In de meterkast van uw woning wordt een zonnestroommeter geplaatst, die zorgt voor de verdeling van de opgewekte stroom. De meter heeft een eigen internet verbinding.

Interesse
Als u ook gebruik wilt maken van deze mogelijkheid dan kunt u ons dit laten weten door eenvoudig te bellen met Wocozon Tel. 085 744 10 58 of een mail sturen aan info@wocozon.nl.

Voorbeeld hoogbouw

Zonnepanelen kopen

Het is aantrekkelijk om zonnepanelen te kopen. Niet alleen vanwege de algehele uitzonderlijke kwaliteit van de zonnepanelen, maar zeker ook de financiële aantrekkelijkheid en de unieke terugkoopregeling. Het kopen van zonnepanelen voor u als huurder is nu nog voordeliger vanwege teruggave van de btw, maar ook de mogelijkheid tot teruggave indien de zonnepanelen onverhoopt toch niet bevallen en om te zetten naar huur. Wocozon verzorgt de installatie, de service en onderhoud en monitoring. U wordt dus 100% ontzorgd en bent altijd op de hoogte van uw eigen opwekking.

Voorbeeld berekening zonnepanelen kopen

In onze informatiefolder zonnekoop leest u meer over de mogelijkheid voor u als huurder om zonnepanelen te kopen via Wocozon. Hierin vindt u ook een rekenvoorbeeld van wat een zonnepanelen installatie kost en welk financieel voordeel dit u oplevert.

Heeft u nog meer vragen?

Als u vragen heeft, stelt u ze dan gerust.
Dit kan via telefoonnummer 085 744 10 58 of via klantenservice@wocozon.nl op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 17.00 uur.

Doet uw woningcorporatie
nog niet mee

Als uw woningcorporatie nog niet met Wocozon samenwerkt, maar u heeft wel interesse dan kunt u ons dit uiteraard ook laten weten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ga naar uw Woningcorporatie bovenaan deze pagina in de hoofdnavigatie of neem contact met ons op.

 Informatie aanvragen