Zonnepanelen via uw woningcorporatie
Gaat uw woningcorporatie samenwerken met Wocozon? Dat is goed nieuws. Wij monteren de zonnepanelen dan gratis (en veilig!) op uw huurwoning en u bespaart met goedkopere stroom. Wel hebben we uw toestemming nodig. Dat gaat in de vorm van een contract. Op deze pagina vertellen we daar meer over.
Zo werkt het
Met zonnepanelen heeft u minder stroom nodig van uw energieleverancier. Die rekening gaat dus omlaag. De zonnestroom die u van uw eigen dak gebruikt is niet gratis. Wel is de prijs van zonnestroom een stuk lager dan de stroom die u via uw energieleverancier gebruikt. Dat is het voordeel.
En leveren de zonnepanelen op uw dak meer op, dan dat u nodig heeft? Dan krijgt u daar een klein bedrag voor terug via uw energieleverancier, de terugleververgoeding. Dat is dan een extra voordeel. Rekent uw energieleverancier een heffing of kosten voor zonnestroom? Lees hier wat u dan kunt doen.
Uw voordeel
- Goedkopere stroom
- Geen gedoe, wij regelen alles
- U draagt bij aan een beter klimaat
Wilt u ook goedkopere stroom?
Wij maken het zo makkelijk mogelijk. Als uw woningcorporatie meedoet, dan krijgt u vanzelf alle informatie van ons toegestuurd:
Wij sturen u een persoonlijk aanbod. In uw persoonlijke aanbod leest u:
- Hoeveel zonnepanelen er op uw dak komen;
- Wat de verwachte stroomopbrengst is;
- Hoeveel euro u per jaar bespaart met goedkopere stroom.
Bij de besparing die wij voor u zorgvuldig berekenen houden we rekening met het dak, de hoeveelheid schaduw, de voorspelde zonuren en meer factoren.
Als u akkoord gaat met het aanbod, ontvangt u van ons het contract en maken we een afspraak voor de plaatsing. Vervolgens monteren we de zonnepanelen op het dak. We werken altijd volgens alle normen voor veiligheid. Als alles klaar is, geniet u dubbel van zonnige dagen. Bekijk het filmpje hoe het werkt.
Waarom zonnepanelen een goed idee zijn (en andere veelgestelde vragen)
- Zijn zonnepanelen nog wel interessant als je moet betalen bij terugleveren?
Gelukkig wel, daar maakt Wocozon zich hard voor.
De prijs die je bij Wocozon betaalt voor zonnestroom is vele malen lager dan het huidige stroomtarief van het net. Het verschil daarvan is je voordeel. Wel zijn er een paar dingen die goed zijn om te weten.
Heb je zoveel zonnestroom opgewekt, dat je lang niet alles zelf gebruikt? Dan kun je dat terugleveren aan het net. In sommige gevallen kan dat nadelig uitpakken.
Hier moet je dan goed op letten:- Zorg dat je een regulier contract hebt bij je energieleverancier (dus niet flexibel of dynamisch).
- Zit je bij Budget Energie, OM Energie, Energie VanOns, Vrijopnaam, Vandebron of Eneco? Vraag dan om het ACM modelcontract. Ze zijn verplicht om dat aan te bieden. Waarom? Je hebt dan geen vaste terugleverkosten. Via hun site kun je dit niet regelen; telefonisch wel. Dus bel in dat geval de klantenservice van je energieleverancier en vraag om het ACM modelcontract.
- Gebruik verder zonnestroom op het moment dat je het opwekt. Dus bijvoorbeeld wassen als de zon schijnt. Dan lever je het minste terug.
- Stopt salderen?
De nieuwe regering wil dat salderen stopt. Wettelijk is dat nog niet vastgelegd. Zolang dat niet is gebeurd, kunt u elke maand besparen op uw stroomkosten. Gelukkig vinden ze ook dat mensen met een kleine beurs daar niet de dupe van mogen worden. En dat daar geld voor moet komen. Dat is dus goed nieuws. Zonnepanelen blijven voor huurders aantrekkelijk. Hoe precies, dat is nog afwachten.
- Zijn de kosten een onderdeel van de huur van mijn woning?
Nee, het bedrag dat u betaalt voor zonnestroom staat los van de huur en is een onderdeel van de servicekosten. Dit bedrag wordt dus niet meegenomen in een eventuele jaarlijkse huurverhoging.
- Aan wie betaal ik de kosten van de zonnestroom als huurder?
U betaalt een maandelijks bedrag voor zonnestroom aan de woningcorporatie.
- Is er uitval van stroom tijdens de plaatsing van de zonnestroominstallatie?
Ja, tijdens het plaatsen van de alamat (aardlekautomaat) in de meterkast schakelt de monteur de stroom kort uit. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als de monteur de groepenkast moet vervangen zit u maximaal 2 uur zonder stroom. Onze monteurs houden u tijdens de werkzaamheden goed op de hoogte over het in- en uitschakelen van de stroom.
Meer weten over Wocozon?
Lees meer over ons doel en waarom zonnepanelen een middel zijn. Een specifieke vraag? Stuur gerust een e-mail of bel onze klantenservice.
Als uw woningcorporatie nog niet meedoet
Meestal hoort u van ons als er al een samenwerking met uw woningcorporatie bestaat. Is dit nog niet het geval en heeft u toch interesse? Wij horen graag van u.
Meer weten over goedkopere stroom?
Specifieke informatie over het zonnepanelenproject via uw woningcorporatie vindt u via mijn woningcorporatie. Kies hier de pagina van uw woningcorporatie of neem contact op.
Met deze woningcorporaties werken wij al samen
Wij werken volgens alle normen
De monteurs en elektriciens van installatiebedrijf Zonmaat zijn gecertificeerd VCA** en InstallQ bedrijf en werken volgens alle normen.
VCA gecertificeerd
VCA
De organisatie en collega’s (monteurs, monitoring en beheer, projectmanagers en schouwteam) zijn opgeleid en VCA gecertificeerd om veilig te werken. De toevoeging ster ster (**) betekent dat de organisatie Zonmaat aan het hoogste veiligheidsniveau voldoet. Dat is voor een specifiek zonnepaneelinstallatie bedrijf redelijk uniek.
InstallQ branche certificering
InstallQ
InstallQ is de branche certificering van Zonmaat als erkend installatiebedrijf. Dit betekent ook dat de monteurs gecertificeerd zijn om werkzaamheden aan meterkasten (met zegelrecht net als een netwerkbedrijf) te mogen verrichten. Hoger/beter dan dit kan niet. Als je een gecertificeerd InstallQ bedrijf bent, betekent het ook dat je je aan alle normen houdt.