Corona | Zo gaat Wocozon om met corona.

Waarom kiezen voor zonnepanelen? Zonnestroom is goedkopere stroom

Waarom zonnepanelen via uw woningcorporatie opleveren

Heeft uw woningcorporatie een samenwerking met Wocozon aangekondigd? Dat is goed nieuws. Omdat zij verduurzamen, krijgt u nu de kans om uw woonlasten te verlagen. Hoe dat werkt? Het is eenvoudig. Wij monteren de zonnepanelen gratis op uw huurwoning en u bespaart met goedkopere stroom. Het tarief van uw zelf opgewekte zonnestroom ligt namelijk zo’n 20% lager dan de netstroom van uw energieleverancier.

Uw voordeel

  • 20% goedkopere stroom
  • Geen gedoe, wij regelen alles
  • U draagt bij aan de vermindering van CO2 uitstoot

Wilt u ook goedkopere stroom?

Zo werkt het

Wij maken het zo makkelijk mogelijk. Alle informatie komt vanzelf door de brievenbus. In uw persoonlijke aanbod leest u:

  • Hoeveel zonnepanelen er op uw dak komen;
  • Wat de verwachte energieopbrengst is;
  • Hoeveel euro u per jaar bespaart met goedkopere stroom.

We baseren het bespaarbedrag op zorgvuldige berekeningen waarin we rekening houden met ligging, voorspelde zonuren, schaduw en meer factoren.

Wanneer u akkoord gaat met het contract, maken we een afspraak voor de plaatsing. Vervolgens monteren we de zonnepanelen binnen een halve dag op uw dak. Dit kost niets. U betaalt alleen voor de goedkopere zonnestroom van uw eigen dak via een maandelijks voorschot aan uw woningcorporatie.

Zonnepanelen en uw woning

Waarom zonnepanelen een goed idee zijn (en andere veelgestelde vragen)

Hoe werkt besparen met zonnepanelen?

Stroom die u opwekt kunt u direct gebruiken. Stroom die u opwekt en niet direct verbruikt levert u terug aan uw energieleverancier. Voor de aanvullende stroom die u nodig heeft op momenten dat u geen stroom opwekt, blijft u stroom afnemen bij uw energieleverancier. Dat verbruik en de teruggeleverde zonnestroom worden tegen elkaar weggestreept. Zo vervangt de goedkopere zonnestroom het grootste deel van uw stroomverbruik en valt het bedrag op de jaarnota een stuk lager uit.

Waarom zijn zonnepanelen de beste manier om goedkopere stroom te krijgen?

Zonnepanelen zijn een bron van groene stroom. Met zonnepanelen op zoveel mogelijk daken verlagen we met zijn allen de CO2 uitstoot in Nederland en gaan we klimaatverandering tegen. Het fijne van zonnepanelen op uw eigen dak is dagelijks inzicht in de opbrengst van uw zonnepanelen.

Hoe worden de zonnepanelen gemonteerd?

Er komen 3 monteurs op de afgesproken datum. Ze hebben een halve dag nodig om de hele installatie te plaatsen. Met steigers brengen ze de zonnepanelen naar uw dak. Binnen komt er een kabeltraject van de panelen naar slimme meter in de meterkast. De monteurs werken alles netjes weg, ruimen hun rommel op en leggen u uit hoe het werkt.

Wat betekent het voor mijn huurtoeslag als ik voor zonnepanelen kies?

Er verandert niets aan uw huurtoeslag. De kosten voor de zonnestroom worden als servicekosten in rekening gebracht. Omdat het stroomkosten voor de eigen woning zijn, hebben deze geen invloed op de huurtoeslag.

Aan wie betaal ik wat?

De zonnestroom betaalt u aan de woningcorporatie in de vorm van servicekosten. De aanvullende stroom die u nog van uw energieleverancier verbruikt betaalt u na verrekening van de teruggeleverde stroom via de jaarnota aan uw energieleverancier.

Meer vragen en antwoorden

Besparen met zonnepanelen als u in een flat woont?

Wocozon laat ook bewoners van hoogbouw-wooncomplexen, appartementen, flats of portiekwoningen besparen met de goedkopere stroom van zonnepanelen. Wilt u dit ook? Neem contact op met uw woningcorporatie en vraag naar de mogelijkheden via Wocozon.

Voorbeeld op hoogbouw

Meer weten over Wocozon?

Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk. Lees meer over ons doel en waarom zonnepanelen een middel zijn. Een specifieke vraag? Stuur gerust een e-mail of bel onze klantenservice.

Als uw woningcorporatie nog niet meedoet

Meestal hoort u van ons als er al een samenwerking met uw woningcorporatie bestaat. Is dit nog niet het geval en heeft u toch interesse? Wij horen graag van u.

Meer weten over goedkopere stroom?

Specifieke informatie over het zonnepanelenproject via uw woningcorporatie vindt u via mijn woningcorporatie. Kies hier de pagina van uw woningcorporatie of neem contact op.

Contact of vraag aan Wocozon