Waarom zonnepanelen via uw woningcorporatie?

Heeft uw woningcorporatie een samenwerking met Wocozon aangekondigd? Dat is goed nieuws. Omdat zij verduurzamen, krijgt u nu de kans om uw woonlasten te verlagen. Hoe dat werkt? Het is eenvoudig. Wij monteren de zonnepanelen gratis op uw huurwoning en u bespaart met goedkopere stroom. Het tarief van uw zelf opgewekte zonnestroom ligt namelijk zo’n 20% lager dan de netstroom van uw energieleverancier.

Uw voordeel

  • 20% goedkopere stroom
  • Geen gedoe, wij regelen alles
  • U draagt bij aan de vermindering van CO2 uitstoot

Wilt u ook goedkopere stroom?

Zo werkt het

Wij maken het zo makkelijk mogelijk. Alle informatie komt vanzelf door de brievenbus. In uw persoonlijke aanbod leest u:

  • Hoeveel zonnepanelen er op uw dak komen;
  • Wat de verwachte energieopbrengst is;
  • Hoeveel euro u per jaar bespaart met goedkopere stroom.

We baseren het bespaarbedrag op zorgvuldige berekeningen waarin we rekening houden met ligging, voorspelde zonuren, schaduw en meer factoren.

Wanneer u akkoord gaat met het contract, maken we een afspraak voor de plaatsing. Vervolgens monteren we de zonnepanelen binnen een halve dag op uw dak. Dit kost niets. U betaalt alleen voor de goedkopere zonnestroom van uw eigen dak via een maandelijks voorschot aan uw woningcorporatie.

Zonnepanelen en uw woning

Waarom zonnepanelen een goed idee zijn (en andere veelgestelde vragen)

Welke impact hebben de huidige stroomtarieven?

U leest er meer over op de pagina actuele stroomtarieven en zonnepanelen.

Hoe werkt besparen met zonnepanelen?

Stroom die u opwekt kunt u direct gebruiken. Stroom die u opwekt en niet direct verbruikt levert u terug aan uw energieleverancier. Voor de aanvullende stroom die u nodig heeft op momenten dat u geen stroom opwekt, blijft u stroom afnemen bij uw energieleverancier. Dat verbruik en de teruggeleverde zonnestroom worden tegen elkaar weggestreept. Zo vervangt de goedkopere zonnestroom het grootste deel van uw stroomverbruik en valt het bedrag op de jaarnota een stuk lager uit.

Zijn zonnepanelen de beste manier voor goedkopere stroom?

Zonnepanelen zijn een bron van groene stroom. Met zonnepanelen op zoveel mogelijk daken verlagen we met zijn allen de CO2 uitstoot in Nederland en gaan we klimaatverandering tegen. Het fijne van zonnepanelen op uw eigen dak is dagelijks inzicht in de opbrengst van uw zonnepanelen.

Hoe worden de zonnepanelen gemonteerd?

Er komen 3 monteurs op de afgesproken datum. Ze hebben een halve dag nodig om de hele installatie te plaatsen. Met steigers brengen ze de zonnepanelen naar uw dak. Binnen komt er een kabeltraject van de panelen naar slimme meter in de meterkast. De monteurs werken alles netjes weg, ruimen hun rommel op en leggen u uit hoe het werkt.

Wat betekent het voor mijn huurtoeslag als ik voor zonnepanelen kies?

Er verandert niets aan uw huurtoeslag. De kosten voor de zonnestroom worden als servicekosten in rekening gebracht. Omdat het stroomkosten voor de eigen woning zijn, hebben deze geen invloed op de huurtoeslag.

Aan wie betaal ik wat?

De zonnestroom betaalt u aan de woningcorporatie in de vorm van servicekosten. De aanvullende stroom die u nog van uw energieleverancier verbruikt betaalt u na verrekening van de teruggeleverde stroom via de jaarnota aan uw energieleverancier.

Meer vragen en antwoorden

Besparen met zonnepanelen als u in een flat woont?

Wocozon laat ook bewoners van hoogbouw-wooncomplexen, appartementen, flats of portiekwoningen besparen met de goedkopere stroom van zonnepanelen. Wilt u dit ook? Neem contact op met uw woningcorporatie en vraag naar de mogelijkheden via Wocozon.

Voorbeeld op hoogbouw

WoonFriesland en Wocozon
Wij zijn blij met onze zonnestroom, geleverd en geplaatst door jullie. Complimenten van ons aan jullie, voor de snelle levering en het plaatsen. Een pluim voor jullie medewerkers hoe ze de panelen en de aansluiting binnen hebben gemaakt, niets dan lof voor Wocozon.
Familie Kersten uit Groesbeek
“Het installatiebedrijf heeft hier keurig geïnstalleerd. Zó netjes. Echt fantastisch, echte techneuten, keurig gedaan.”
Bewoner Irenestraat uit Barendrecht
Makkelijk, geen gedoe, en alleen maar voordeel. Mijn jaarlijkse stroomrekening is toch blijvend met 145 euro naar beneden gegaan. Fijn om helemaal duurzaam te zijn zonder kosten.
Jannie Van den Stoep uit Amstelveen
Slimme win-win situatie. De zonnepanelen zijn soepel in een ochtend gemonteerd. Ik volg nu elke dag de opbrengst van mijn zonnepanelen. Echt heel leuk om te zien hoe de zon zijn werk doet en ik geld over houd voor andere dingen.
Robert Dobbelsteen uit Hoek van Holland
Nette snelle service van de medewerkers van de klantenservice bij een vraag over mijn zonnepanelen. De medewerkers aan de lijn weten waar ze over praten en kunnen direct zelf helpen.
Sander & Patricia Uitenbroek uit
We zijn erg blij met de zonnepanelen van Wocozon. Het binnen en buiten plaatsen en installeren van het zonnesysteem door het montageteam.
Dhr Kersten uit

Meer weten over Wocozon?

Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk. Lees meer over ons doel en waarom zonnepanelen een middel zijn. Een specifieke vraag? Stuur gerust een e-mail of bel onze klantenservice.

Als uw woningcorporatie nog niet meedoet

Meestal hoort u van ons als er al een samenwerking met uw woningcorporatie bestaat. Is dit nog niet het geval en heeft u toch interesse? Wij horen graag van u.

Meer weten over goedkopere stroom?

Specifieke informatie over het zonnepanelenproject via uw woningcorporatie vindt u via mijn woningcorporatie. Kies hier de pagina van uw woningcorporatie of neem contact op.

Contact of vraag aan Wocozon

Met deze woningcorporaties werken wij al samen

Wocozon woningcorporatiepartners