De Meern – Groene keuze, steeds meer toegankelijk voor huurders van woningcorporaties mede dankzij Wocozon, dé specialist voor woningcorporaties op het gebied van PV installaties. Wocozon is het nieuwe jaar goed van start gegaan, want zij hebben begin 2019 wederom twee nieuwe woningcorporaties mogen verwelkomen; de Noordwijkse woningstichting te Noordwijk en Arcade Mensen en Wonen te Naaldwijk.

Maandelijks worden er in rap tempo zo’n 1.000 zonnestroom installaties geplaatst. Wocozon heeft dan ook het volste vertrouwen van woningcorporaties om het gehele traject van financiering, installatie tot beheer en monitoring uit te voeren. Met de komst van de Noordwijkse Woningstichting te Noordwijk als ook Arcade Mensen en Wonen te Naaldwijk hebben inmiddels ruim 27 woningcorporaties met een gezamenlijke omvang van ruim 150.000 woningen de keuze gemaakt om met Wocozon te gaan samenwerken. Eind 2018 zijn reeds de eerste stappen naar een samenwerking gezet en nu al zijn de eerste zonnepanelen bij de Noordwijkse Woningstichting geplaatst. Tevens is ook bij Arcade Wonen te Naaldwijk een vlotte start gemaakt, waarbij de eerste twintig bewoners zijn geselecteerd die van zonnepanelen mogen gaan profiteren.

Ambities van Wocozon
Groeien in het aantal aangesloten woningcorporaties en verder professionaliseren op het gebied van operationele processen. Daarbij willen we een organisatie zijn waar de huurders van de aaneengesloten woningcorporaties voorop staan. Groene energie is goed voor ons gezamenlijke milieu en terwijl de stroomprijzen maar blijven stijgen, levert zonnestroom via Wocozon steeds meer voordeel op. Wel zo’n EUR 150,– per jaar per gezin.

In 2025 zal naar verwachting vijf procent van alle sociale huurwoningen in Nederland door Wocozon zijn voorzien van zonnepanelen. Dat zijn ca. 120 duizend woningen met samen 1 miljoen zonnepanelen. Met zoveel PV systemen kom je al gauw op een omvattende jaarlijkse CO2 besparing!