Wocozon als de grootste en zonnigste partner van de woningcorporaties

Wij zijn Wocozon

Een stralende familie van wereldverbeteraars. Ontstaan en gegroeid op goede intenties en fijne relaties. Wij kiezen allemaal bewust voor die ene missie, die er al was voor de naam. Het geeft ons elke dag een goed gevoel en een stevige basis. Want alles wat we doen wijst daardoor in dezelfde richting.

Wocozon team

Wij helpen bewoners van sociale huurwoningen besparen met zonnepanelen

Goedkopere zonnestroom mogelijk maken voor sociale huurders was het doel vanaf de eerste dag. Oprichter Roland werkte in 2009 als expert in ontwikkelingsvraagstukken over energieneutrale omgevingen bij TNO. Zonnestroom was nog niet beschikbaar voor bewoners van sociale huurwoningen. De bewoners konden het financieel niet en de woningcorporaties wisten niet hoe. Iemand moest het doen. En Roland was degene die het oppakte. De bedoeling was, dat het zo gebeurde dat er alleen maar voordelen waren. En dat lukte. Nu kunnen bewoners besparen met zonnepanelen en woningcorporaties verduurzamen zonder gedoe.

De eerste panelen lagen al voor de oprichting

In het vijfkoppige bestuur van de stichting gekozen door woningcorporaties en bij ons op kantoor is die doenersmentaliteit nog steeds te voelen. Het heeft ons gebracht waar we nu zijn. En dat is op uw dak, aan de telefoonen achter de schermen om zonnestroom mogelijk te maken voor u als bewoner of voor uw huurders als u van een woningcorporatie bent. Doordat we een stichting zijn, werkt het prettig. We mógen u helpen. Zonder ons op te dringen. We hebben geen targets of salesdoelen. Alleen goede bedoelingen, veel geduld en respect voor ieders keuze. Onze nieuwe collega’s komen vaak via-via, want mensen helpen met zonnestroom en goed doen voor de planeet is leuk. Logisch dat we dat graag delen. 

Verduurzaming van woningcorporaties in goede handen

Niet even een klusje tussendoor, wat u als woningcorporatie op uw bord kreeg. Vanuit de overheid is het verplichte kost. Wij zijn gespecialiseerd in verduurzaming van woningcorporaties. We weten de weg in de duurzame energiesector. Met zonnepanelen helpen we woningcorporaties op een kostenneutrale manier te verduurzamen en nemen daarbij al het werk uit handen. Geen winstoogmerk, wél een langetermijnvisie. En daarom hebben we alles in eigen hand genomen. We weten nu zeker dat u de beste zonnepanelen op uw daken krijgt.

Woningcorporaties die verduurzamen met Wocozon kiezen voor:

  • Kostenneutraal verduurzamen;
  • De beste kwaliteit zonnestroominstallaties;
  • Zichtbare verduurzaming op de woningen;
  • Geen omkijken naar communicatie, service en onderhoud;
  • Een betrouwbare partner zonder winstoogmerk en een langetermijnvisie.

“Wij vinden dat de energietransitie een feestje moet zijn voor iedereen.”

Roland van der Klauw

Roland van der Klauw,

Oprichter

De energietransitie is iets gaafs

Dat vinden wij echt. Waarom wij er zo graag mee bezig zijn? Het is niet te stoppen en we moeten allemaal mee. Wij hebben een manier gevonden om woningcorporaties te verduurzamen, waar alle partijen blij van worden. En daarom is niet alleen de zonnestroom, maar ons hele team duurzaam opgewekt.

Ook enthousiast geworden? Wilt u besparen met zonnepanelen of praten over de verduurzaming van uw woningcorporatie?

Wocozon klantenservice

Wat doet Wocozon?

Wocozon heeft maar 1 zonnig doel, zij maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer en brengt de woonlasten van huurders flink omlaag. Dit is mogelijk dankzij het professionele en enthousiaste Wocozon team en de financiering door verschillende banken. Wocozon heeft zodoende al ruim honderdduizenden zonnepanelen door heel Nederland geplaatst.

Wocozon werkt samen met uw woningcorporatie

In samenwerking met uw woningcorporatie bieden wij u de mogelijkheid om te kiezen voor zonnepanelen. U betaalt niets voor de zonnepanelen zelf, alleen voor de opgewekte zonnestroom dan wel een vast bedrag per paneel. Samen hebben we één doel: sociale huurders de voordelen bieden van zonnestroom. En dankzij onder meer de financiële support van vele andere organisaties krijgen we veel voor elkaar. Op die manier is zonnestroom ook voor huurders van woningcorporaties mogelijk.

Wat biedt Wocozon?

U ontvangt prachtige zwarte zonnepanelen van ons zonder daarin zelf te investeren. Deze zonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. De opgewekte stroom noemen we zonnestroom, die in de praktijk een flink deel van uw totale stroomverbruik kan gaan opwekken. De prijs voor zonnestroom ligt zo’n 20% lager dan de stroom van uw energieleverancier. En doordat u zelf groene energie opwekt, draagt u ook direct bij aan een beter milieu.

Het Bestuur van stichting Wocozon

Wocozon is een stichting van en voor woningcorporaties zonder winstoogmerk. De bestuurders worden gekozen door de aangesloten woningcorporaties met als enig maatschappelijk doel om bewoners van sociale huurwoningen ook te laten profiteren van zonnepanelen. Dat doen we inmiddels landelijk voor meer dan 36 woningcorporaties die samen meer dan 300.000 woningen in beheer hebben.

Wocozon op SBS6

Bekijk hier de aflevering van SBS6 in het programma “Holland van Boven”. In deze korte bedrijfsfilm leggen we uit hoe Wocozon te werk gaat als woningcorporaties zich bij ons aansluiten.

Daarbij zie je ook hoe zonnepanelen gelegd worden en laten we zien hoe de bewoners van sociale huurwoningen zelf groene stroom kunnen opwekken en daarmee kunnen besparen en wat het belang is voor het milieu!

Wocozon nieuws