We hebben maar één zonnig doel

Wat doet Wocozon

Wocozon maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer en brengt uw woonlasten als huurder flink omlaag. Dit is mogelijk dankzij het professionele en enthousiaste Wocozon team, de steun van Stichting Doen en de financiering door verschillende banken en lokale energiefondsen. Wocozon heeft zodoende al duizenden zonnepanelen door heel Nederland geplaatst.

Wocozon werkt samen met
uw woningcorporatie

In samenwerking met uw woningcorporatie bieden wij u de mogelijkheid om te kiezen voor zonnepanelen. U betaalt niets voor de zonnepanelen zelf, alleen voor de opgewekte zonnestroom dan wel een vast bedrag per paneel. Samen hebben we één doel: sociale huurders de voordelen bieden van zonnestroom. En dankzij onder meer Stichting Doen en de financiële support van vele andere organisaties krijgen we veel voor elkaar. Op die manier is zonnestroom ook voor huurders van woningcorporaties mogelijk.

Wat biedt Wocozon U

U ontvangt prachtige zwarte zonnepanelen van ons zonder daarin zelf te investeren. Deze zonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. De opgewekte stroom noemen we zonnestroom, die in de praktijk een flink deel van uw totale stroomverbruik kan gaan opwekken. De prijs voor zonnestroom ligt zo’n 20% lager dan de stroom van uw energieleverancier. En doordat u zelf groene energie opwekt, draagt u ook direct bij aan een beter milieu.

Vanaf links met de klok meedraaiend: Ric L'Herminez, Raymond van Hooft, Tim Haarlem, Miranda Bosch, Arno van Brunschot, Annette de Graaf, Kasper van Heteren, Karen de Nooijer, Wouter Klever, Annette Stolze, Tiemen Bouma, Christa Rijsdijk, Heidi Huizinga, Roland van der Klauw en Merijn van Baardewijk.

Het Bestuur van Stichting Wocozon

Wocozon is een stichting van en voor woningcorporaties zonder winstoogmerk. De bestuurders worden gekozen door de aangesloten woningcorporaties met als enig maatschappelijk doel om bewoners van sociale huurwoningen ook te laten profiteren van zonnepanelen. Dat doen we inmiddels landelijk voor zo’n 17 woningcorporaties die samen meer dan 100.000 woningen in beheer hebben.