Wocozon als de grootste en zonnigste partner van de woningcorporaties

Wat doet Wocozon?

Wocozon heeft maar 1 zonnig doel, zij maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer en brengt de woonlasten van huurders flink omlaag. Dit is mogelijk dankzij het professionele en enthousiaste Wocozon team en de financiering door verschillende banken. Wocozon heeft zodoende al ruim honderdduizenden zonnepanelen door heel Nederland geplaatst.

Wocozon werkt samen met uw woningcorporatie

In samenwerking met uw woningcorporatie bieden wij u de mogelijkheid om te kiezen voor zonnepanelen. U betaalt niets voor de zonnepanelen zelf, alleen voor de opgewekte zonnestroom dan wel een vast bedrag per paneel. Samen hebben we één doel: sociale huurders de voordelen bieden van zonnestroom. En dankzij onder meer de financiële support van vele andere organisaties krijgen we veel voor elkaar. Op die manier is zonnestroom ook voor huurders van woningcorporaties mogelijk.

Wat biedt Wocozon?

U ontvangt prachtige zwarte zonnepanelen van ons zonder daarin zelf te investeren. Deze zonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. De opgewekte stroom noemen we zonnestroom, die in de praktijk een flink deel van uw totale stroomverbruik kan gaan opwekken. De prijs voor zonnestroom ligt zo’n 20% lager dan de stroom van uw energieleverancier. En doordat u zelf groene energie opwekt, draagt u ook direct bij aan een beter milieu.

Het Bestuur van stichting Wocozon

Wocozon is een stichting van en voor woningcorporaties zonder winstoogmerk. De bestuurders worden gekozen door de aangesloten woningcorporaties met als enig maatschappelijk doel om bewoners van sociale huurwoningen ook te laten profiteren van zonnepanelen. Dat doen we inmiddels landelijk voor meer dan 36 woningcorporaties die samen meer dan 300.000 woningen in beheer hebben.

Wocozon op SBS6

Bekijk hier de aflevering van SBS6 in het programma “Holland van Boven”. In deze korte bedrijfsfilm leggen we uit hoe Wocozon te werk gaat als woningcorporaties zich bij ons aansluiten.

Daarbij zie je ook hoe zonnepanelen gelegd worden en laten we zien hoe de bewoners van sociale huurwoningen zelf groene stroom kunnen opwekken en daarmee kunnen besparen en wat het belang is voor het milieu!