Wij zijn Wocozon

Een stralende familie van wereldverbeteraars; dat is Wocozon. Ontstaan en gegroeid op goede intenties en fijne relaties. Wij kiezen allemaal bewust voor die ene missie, die er al was voor de naam. Het geeft ons elke dag een goed gevoel en een stevige basis. Alles wat we doen wijst daardoor in dezelfde richting: goedkope zonnestroom mogelijk maken voor bewoners van sociale woningen.

Wocozon team

Wij helpen bewoners van sociale huurwoningen besparen met zonnepanelen

Oprichter Roland werkte in 2009 als expert in ontwikkelingsvraagstukken over energieneutrale omgevingen bij TNO. Zonnestroom was nog niet beschikbaar voor bewoners van sociale huurwoningen. De bewoners konden het financieel niet en de woningcorporaties wisten niet hoe. Iemand moest het doen. En Roland was degene die het oppakte. Doel: zonnestroom voor bewoners van sociale huurwoningen met alleen maar voordelen. En dat lukte. Dankzij Wocozon kunnen bewoners besparen met zonnepanelen en woningcorporaties verduurzamen zonder gedoe.

De eerste panelen lagen al voor de oprichting

Al voordat Wocozon officieel was opgericht, lagen de eerste panelen al op de daken van huurwoningen van een woningcorporatie. We hebben echt een doenersmentaliteit. In het vijfkoppige bestuur van de stichting gekozen door woningcorporaties en bij ons op kantoor is die doenersmentaliteit ook merkbaar. Het heeft ons gebracht waar we nu zijn. En dat is op uw dak, aan de telefoon, en achter de schermen zonnestroom mogelijk maken. Doordat we een stichting zijn, werkt het prettig. We mógen helpen. Zonder ons op te dringen. We hebben geen targets of salesdoelen. Alleen goede bedoelingen, veel geduld en respect voor ieders keuze. Onze nieuwe collega’s komen vaak via-via, want mensen helpen met zonnestroom en goed doen voor de planeet is leuk.

Verduurzaming van woningcorporaties in goede handen

Wij zijn gespecialiseerd in verduurzaming van woningcorporaties. We weten de weg in de duurzame energiesector. Met zonnepanelen helpen we woningcorporaties op een kostenneutrale manier te verduurzamen en nemen daarbij al het werk uit handen. Geen winstoogmerk, wél een langetermijnvisie. En daarom hebben we alles in eigen hand. We weten dan zeker dat u de beste zonnepanelen op uw daken krijgt.

Woningcorporaties die verduurzamen met Wocozon kiezen voor:

  • Kostenneutraal verduurzamen: de servicekosten van de huurder zijn kostendekkend voor de woningcorporatie;
  • De beste kwaliteit zonnestroominstallaties;
  • Zichtbare verduurzaming op de woningen;
  • Geen omkijken naar communicatie, service en onderhoud;
  • Een betrouwbare partner met lange termijnvisie en zonder winstoogmerk.

“Wij vinden dat de energietransitie een feestje moet zijn voor iedereen.”

Roland van der Klauw

Roland van der Klauw,

Oprichter

De energietransitie is iets gaafs

Dat vinden wij echt. Waarom wij er zo graag mee bezig zijn? Het is niet te stoppen en we moeten allemaal mee. Wij hebben een manier gevonden om woningcorporaties te verduurzamen, waar alle partijen blij van worden. En daarom is niet alleen de zonnestroom, maar ons hele team duurzaam opgewekt.

Ook enthousiast geworden? Wilt u besparen met zonnepanelen of praten over de verduurzaming van uw woningcorporatie?

Neem contact op voor meer informatie

Het Bestuur van stichting Wocozon

Wocozon is een stichting van en voor woningcorporaties zonder winstoogmerk. De bestuurders worden gekozen door de aangesloten woningcorporaties met als enig maatschappelijk doel om bewoners van sociale huurwoningen ook te laten profiteren van zonnepanelen. Dat doen we inmiddels landelijk voor meer dan 40 woningcorporaties die samen meer dan 300.000 woningen in beheer hebben.

Wocozon klantenservice

Wat doet Wocozon?

Wocozon heeft maar 1 zonnig doel, zij maakt huurwoningen van woningcorporaties in heel Nederland groener en duurzamer en brengt de woonlasten van huurders flink omlaag. Dit is mogelijk dankzij het professionele en enthousiaste Wocozon team en de financiering door verschillende banken. Wocozon heeft zodoende al ruim honderdduizenden zonnepanelen door heel Nederland geplaatst.

Wocozon werkt samen met uw woningcorporatie

In samenwerking met uw woningcorporatie bieden wij u de mogelijkheid om te kiezen voor zonnepanelen. U betaalt niets voor de zonnepanelen zelf, alleen voor de opgewekte zonnestroom dan wel een vast bedrag per paneel. Samen hebben we één doel: sociale huurders de voordelen bieden van zonnestroom. En dankzij onder meer de financiële support van vele andere organisaties krijgen we veel voor elkaar. Op die manier is zonnestroom ook voor huurders van woningcorporaties mogelijk.

Wat biedt Wocozon?

U ontvangt prachtige zwarte zonnepanelen van ons zonder daarin zelf te investeren. Deze zonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. De opgewekte stroom noemen we zonnestroom, die in de praktijk een flink deel van uw totale stroomverbruik kan gaan opwekken. De prijs voor zonnestroom ligt zo’n 20% lager dan de stroom van uw energieleverancier. En doordat u zelf groene energie opwekt, draagt u ook direct bij aan een beter milieu.

Wat is de kracht van Wocozon?

Bekijk hier een fragment uit de aflevering van ‘Holland van Boven’ van SBS6 over Wocozon. Roland van der Klauw legt uit waarom Wocozon speciaal voor woningcorporaties is opgericht.
Ook wordt in deze kort film verteld hoe Wocozon zorgt dat bewoners zelf groene stroom kunnen opwekken.

Wocozon nieuws

Onze partners

Wocozon woningcorporatiepartners