Persbericht
Utrecht, 18 september 2020

In 2019 startte woningstichting Eigen Haard uit Amsterdam de samenwerking met Wocozon uit De Meern, zodat ook huurders schone stroom opwekken én aanzienlijk geld besparen met zonnepanelen. Wocozon plaatst de zonnepanelen en doet het beheer en onderhoud voor Eigen Haard. Al binnen een jaar heeft deze samenwerking geresulteerd in een prachtige mijlpaal: de 1.000e woning van Eigen Haard is door Wocozon voorzien van zonnepanelen. De gelukkige bewoonster is donderdag 10 september door beide partijen hoogstpersoonlijk ‘in het zonnetje gezet’.

Mijlpaal voor Wocozon en Eigen Haard: samen 1.000 zonne-installaties geplaatst in één jaar!

Al jaren verduurzaamt Eigen Haard haar woningen door middel van renovatie en SamenVerduurzamen-projecten. Hiermee draagt de woningcorporatie bij aan lager energieverbruik bij haar huurders en een schoner milieu. Eigen Haard vindt het belangrijk om vaart te maken met de energietransitie en pakt het daarom grootschalig aan. Om die reden startten zij vorig jaar de samenwerking met Wocozon. Door jarenlange ervaring, kennis en expertise op het gebied van zonnepanelen voor de sociale woningbouw, én omdat Wocozon dit ook kan bieden op zo’n grote schaal, is Wocozon de ideale partner voor woningcorporaties geworden. Dankzij het concept van Wocozon, kunnen nu ook huurders van sociale huurwoningen profiteren van zonnestroom, daarmee bijdragen aan de energietransitie én direct profiteren van een gegarandeerd lagere energierekening en comfortabel wonen.

Mijlpaal: 1.000 woningen van Eigen Haard met Wocozon zonnepanelen

Dat de huurders van Eigen Haard hier dankbaar gebruik maken is duidelijk: al binnen een jaar zijn er 1.000 woningen van Eigen Haard voorzien van zonnepanelen van Wocozon.
Om deze mijlpaal te vieren is de bewoonster van deze 1.000e woning, gelegen in Nes aan de Amstel, gemeente Amstelveen, hoogstpersoonlijk door een delegatie vanuit zowel Wocozon als Eigen Haard donderdag 10 september in het zonnetje gezet.

De bewoonster vertelde dat zij al heel lang bekend is met zonnepanelen. Zij is er heel blij dat Eigen Haard het nu mogelijk maakt en complimenteerde de monteurs van Wocozon met hun snelle en nette werk. En zulke complimenten zijn toch de kroon op ieders werk en inzet.

Samenwerking Wocozon en woningcorporatie Eigen Haard werpt duurzame vruchten af

En er is nog meer heuglijk nieuws: Wocozon gaat ook monitoring, beheer en onderhoud voor Eigen Haard verzorgen. Dit ontzorgt huurders en medewerkers van Eigen Haard en maakt het een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Ontzorgen doet Wocozon door o.a. de communicatie naar de bewoners toe te organiseren en vanuit het eigen kantoor in De Meern de monitoring van de installaties bij te houden. Daarnaast heeft Wocozon een eigen klantenservice waar bewoners terecht kunnen voor alle vragen omtrent de zonnepanelen. Omdat Wocozon alles onder eigen dak heeft, kunnen zij snel schakelen en eventuele storingen snel afhandelen.

Eigen Haard is een van de ruim 35 woningcorporaties met Wocozon zonnepanelen

Nederland kleurt steeds meer Wocozon-oranje. Zo heeft Wocozon vrijwel een landelijke geografische spreiding van aangesloten woningcorporaties en hebben inmiddels ruim 35 woningcorporaties de keuze gemaakt om met Wocozon samen te werken. En dat aantal blijft stijgen. Inmiddels hebben zij de afgelopen jaren al meer dan 17.500 woningen voorzien van zonnepanelen. Wocozon kan woningcorporaties direct helpen bij het verwezenlijken van de aanzienlijke verduurzamingsopgave waarvoor zij de komende tijd staan.

Woningcorporatie Eigen Haard en Wocozon leggen samen zonnepanelen

Wilt u meer weten of een geheel vrijblijvende kennismaking met ons aangaan, neemt u dan contact op met Roland van der Klauw (rvanderklauw@wocozon.nl), Rosalinde Klein Woolthuis (rkleinwoolthuis@wocozon.nl) of via ons telefoonnummer: 085 744 10 58.

Voor meer informatie over Eigen Haard en de verduurzaming van haar woningen, zie de pagina Project Samen verduurzamen.