Corona | Zo gaat Wocozon om met corona.

Persbericht
Utrecht, 12 november 2019

Minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) wil de huidige salderingsregeling herzien. Deze salderingsregeling is nu erg handig voor mensen met zonnepanelen, want hij zorgt ervoor dat je een eerlijk deel van je stroom hoeft te betalen (wat je hebt opgewekt, trek je af van wat je verbruikt hebt, en dat maakt dan het eindtotaal). Wiebes wil deze salderingsregeling gaan aanpassen. Deze plannen zullen niet positief uit gaan pakken voor sociale huurders. Hoe zit dit precies?

  • Slimme meters vormen een belangrijke steunpilaar voor de huidige herziening saldering die Wiebes wil doorvoeren
  • Zonnestroom kan alleen afgerekend worden als er inzicht is in de opgewekte en gesaldeerde kWh
  • Slimme meters maken de invoering van flexibele tarieven mogelijk waardoor het kan dat je geen financiële vergoeding meer krijgt voor de zonnestroom die je levert, maar wel het volle pond betaalt als je deze stroom ’s avonds weer terug moet kopen

Minister Wiebes wil burgers dwingen een slimme meter te nemen

Uw reactie naar de overheid

Stuur een reactie naar de overheid, en laat sociale huurders niet gedwongen worden een slimme meter te nemen. Wiebes wil burgers op last van een dwangsom dwingen een slimme meter te nemen. Vindt u dat ook te zot voor woorden? Laat dit dan aan hem weten, door net als Wocozon een reactie achter te laten op deze speciaal daarvoor ingerichte pagina van de Overheid.

Geef hier uw reactie naar de overheid