Persbericht
Utrecht, 14 november 2019

De salderingsregel is momenteel eerlijk en lonend voor mensen met zonnepanelen. De overheid wil in de nieuwe energieplannen echter stoppen met de salderingsregel, waarschijnlijk om geld te besparen. Maar goedkoop is vaak duurkoop. Het afschaffen van deze regel gaat mensen met zonnepanelen raken in hun portemonnee, en dit vinden wij onacceptabel! Dit afschaffen is niet slim, want de regeling is:

  • Eenvoudig uitvoerbaar. Er zijn geen uitvoeringskosten, er is geen complexiteit zoals bij subsidies, en tot nu toe is nog geen beter alternatief gevonden.
  • Goedkoop. Gederfde belastinginkomsten oplopend tot 240 miljoen zijn slechts 2% van het SDE+ budget terwijl miljoenen huishoudens er nu van profiteren.
  • Eerlijk. Behoud van saldering creëert gelijkheid voor iedereen, koop en huur, waardoor burgers deelgenoot worden in de broodnodige energietransitie.

Tevens creëert het draagvlak voor de energietransitie. Bent u het met ons eens? Laat uw stem horen op de pagina van de Overheid, waar ze het gesprek over de nieuwe energieplannen aangaan: https://www.internetconsultatie.nl/omvormingsalderen.

Laat uw stem horen

Voorbeeld: ‘Behoud de salderingsregel! Deze is eenvoudig uitvoerbaar, goedkoop en eerlijk voor iedereen, zowel de koopsector als huursector!’

Bezoek de pagina en laat uw reactie achter

Gerelateerd nieuws