Heffing of boete voor zonnestroom? Lees hier wat u het beste kunt doen.

Persbericht
Utrecht, 20 mei 2020

We hebben een nieuwe mijlpaal bereikt: 15.000 sociale huurwoningen zijn voorzien van zonnepanelen. Dat is een fors aantal; meer dan het totaal aantal woningen in gemeenten als Bloemendaal, Delfzijl of Diemen[1]. De 15.000ste woning is van woningcorporatie Mitros en staat in Utrecht. Wocozon is trots op dit resultaat en is hoopvol voor de toekomst.

Inmiddels hebben zo’n 40 woningcorporaties zich aangesloten bij Wocozon en dit aantal stijgt. Er wordt samengewerkt met woningcorporaties door het hele land: van 7 corporaties rondom Utrecht tot woningen nabij de Belgische grens. En van appartementencomplexen in Amsterdam tot woningen op de Waddeneilanden. Met de huidige capaciteit van het installeren van 800 woningen per maand, groeit de maatschappelijke en groene impact met de dag. De ambitie is om in 2025 een miljoen zonnepanelen te hebben geïnstalleerd. Dit gaat om circa 120.000 woningen, oftewel meer dan alle woningen in Delft en Leiden bij elkaar opgeteld[2]. Zo kunnen steeds meer huurders profiteren van duurzaam opgewekte stroom. Een zonnige toekomst ligt in het verschiet!

Wocozon voorziet 15.000ste woning van zonnepanelen

Groene stroom van eigen dak; gunstig voor de portemonnee en het milieu

Stichting Wocozon bestaat sinds 2012 en faciliteert zonnepanelen voor sociale huurwoningen. Zo kunnen ook deze huurders volop meedoen in de energietransitie. Huurders zijn dankzij de zonnepanelen jaarlijks minder geld kwijt aan elektriciteit, omdat het tarief van de zonne-energie laag is. Daarnaast ontvangen huurders groene stroom van hun eigen dak, waardoor de emissie van CO2 gereduceerd wordt. Wocozon neemt de investering, installatie en monitoring van de PV-installaties voor haar rekening, zodat de woningcorporatie volledig ontzorgd wordt. Hiermee is Wocozon dé niet-commerciële partner voor woningcorporaties. Door de woningcorporaties te helpen met het realiseren van maatschappelijke en duurzame doelstellingen, wordt samen aan een groener Nederland gebouwd.

[1] Bron: CBS. Voorraad woningen en niet-woningen; mutaties, gebruiksfunctie, regio. Gewijzigd op: 14 april 2020.
[2] Bron: CBS. Voorraad woningen en niet-woningen; mutaties, gebruiksfunctie, regio. Gewijzigd op: 14 april 2020.

Wilt u meer weten of geheel vrijblijvend kennismaken?

Neemt u dan contact op met Roland van der Klauw (rvanderklauw@wocozon.nl) of Rosalinde Klein Woolthuis (rkleinwoolthuis@wocozon.nl). Telefonisch zijn we bereikbaar via 085 744 10 58.