Voorschotten, jaarnota en eindnota

Het afgelopen jaar hebben de zonnepanelen op uw dak zonlicht omgezet in stroom. Deze ‘zonnestroom’ heeft ervoor gezorgd dat u minder stroom van uw energieleverancier hoefde af te nemen. Zo heeft u kunnen besparen op uw energierekening.

Voorschot

Voor het gebruik van de zonnestroom betaalt u per maand een voorschot via de servicekosten van uw woningcorporatie. Dit voorschot is berekend op basis van de verwachte opwekking van uw zonnepanelen. Deze berekening is uitgevoerd voordat de zonnepanelen op uw dak werden geplaatst.

U hoeft alleen te betalen voor de stroom die u heeft gebruikt en die daadwerkelijk is opgewekt door de zonnepanelen op uw dak. Via de jaarnota wordt uw verbruik elk jaar verrekend met de door u betaalde voorschotten. Hebben de zonnepanelen meer zonnestroom opgewekt dan verwacht en heeft u deze stroom ook gebruikt? Dan moet u bijbetalen. Heeft u minder zonnestroom gebruikt dan waarvoor u heeft betaald via het maandelijkse voorschot? Dan krijgt u geld terug.

Met zonnepanelen van Wocozon betaald de bewoner minder geld voor stroomgebruik

Jaarnota of eindnota

Wocozon houdt in de gaten hoeveel zonnestroom uw zonnepanelen opwekken. Uw energieleverancier houdt bij hoeveel stroom u gebruikt. Dit doen ze via de slimme meter, die de netbeheerder bij u heeft geplaatst. Ook Wocozon maakt gebruik van de gegevens van uw slimme meter. Met deze gegevens kunnen zij de jaarnota opstellen. Via deze jaarnota weet de woningcorporatie of u misschien iets moet bijbetalen of dat u geld terug krijgt voor het gebruik van de zonnepanelen. De woningcorporatie rekent dit met u af.

De eindnota ontvangt u wanneer u verhuist. Het is een eindafrekening voor de afgelopen periode.