Salland wonen logo

SallandWonen wil de komende jaren een flink aantal geschikte huurwoningen voorzien van zonnepanelen om zodoende goedkopere stroom op te wekken. Om dit te realiseren werkt zij nauw samen met Wocozon, een stichting zonder winstdoelstelling met als maatschappelijk doel om huurders zoveel mogelijk te laten profiteren van zonnestroom.

Hoe werkt het?

Als huurder van SallandWonen krijgt u zonnepanelen op het dak van uw woning of appartementencomplex. De stroom die een zonnepaneel opwekt noemen we zonnestroom.
U betaalt niet voor de zonnepanelen maar voor de opgewekte zonnestroom die u gebruikt. De zonnepanelen gaan een flink deel van uw stroomverbruik opwekken. Dat is gunstig want deze hoeft u niet meer af te nemen van uw elektraleverancier.

U gaat er altijd op vooruit

De zonnepanelen gaan een flink deel van uw stroomverbruik opwekken. Deze hoeft u dan ook niet meer af te nemen via uw energieleverancier. En bovendien kost deze zonnestroom u gemiddeld 20% minder dan de stroom van uw energieleverancier. Voor de zonnestroom betaalt u een voorschot aan uw woningcorporatie. Het voorschot bij uw energiebedrijf kan direct omlaag, zo bespaart u direct.

SallandWonen en Wocozon

Het plaatsen van de zonnepanelen en het aansluiten op uw meterkast door Wocozon is zo geregeld. Zonder gedoe of rommel. Zodoende kunt u direct profiteren van uw eigen stroom. Het installeren zelf kost u maximaal een halve dag.
Na plaatsing kunt u als huurder online precies zien wat de zonnepanelen opleveren. Voor nadere informatie kunt u ook terecht op de website van SallandWonen www.sallandwonen.nl.

Meest gestelde vragen