Heffing of boete voor zonnestroom? Lees hier wat u het beste kunt doen.

Veiligheid staat bij Wocozon zeer hoog in het vaandel. Wocozon laat alle verplichte panelen op veiligheid controleren volgens de Scope 12 richtlijnen en doet bij alle andere panelen gericht steekproeven. Dit wordt gedaan door een onafhankelijk, gespecialiseerd bedrijf. Alle woningcorporaties die zijn aangesloten bij Wocozon hebben daar profijt van.

Kleine woonhuizen hoeven de Scope 12 inspectie niet verplicht uit te voeren. Wocozon beperkt zich niet tot die grens, maar controleert ook steekproefsgewijs de niet-verplichte woningen. Speciaal voor de Scope 12 inspectie is een onafhankelijk bedrijf ingeschakeld: Prisma Inspecties. Inmiddels is Prisma al gestart. Het is een fikse klus om alle verplichte installaties te checken, want er zijn (gelukkig) steeds meer bewoners van sociale huurwoningen die genieten van de voordelen van zonnestroom dankzij Wocozon.

controle zonnepanelen Wocozon


Controle verzekeringsmaatschappijen
Verzekeringsmaatschappijen zullen naar verwachting gaan handhaven op deze nieuwe richtlijn. Voor woningcorporaties die zijn aangesloten bij Wocozon, inmiddels al zo’n 45, is dat geen probleem. Wocozon zorgt dat daar alle betreffende panelen zorgvuldig worden gecontroleerd door het certificeerde bedrijf Prisma Inspecties. Als er iets wordt gevonden, dan wordt er uiteraard gelijk actie ondernemen. Dat is ook wel zo’n prettig idee voor alle huurders, want uiteindelijk draait het om de veiligheid van de bewoners. Wocozon vindt het ook waardevol dat Scope 12 er nu is. Veiligheid is topprioriteit.

Belangrijk voor bewoners: veiligheid en vertrouwen
Scope 12 is voor Wocozon een aanvulling op de al bestaande monitoring- en beheeractiviteiten. Via een geavanceerd monitoringsysteem kan Wocozon eenvoudig op afstand signaleren of bijvoorbeeld een paneel is uitgevallen. Als bewoner merk je dat niet; het is dan erg fijn dat dat wordt opgemerkt. Je wilt niet dat de energiekosten onnodig oplopen; zeker in deze tijd met een hoge inflatie. Uiteraard speelt veiligheid ook een belangrijke rol en dat begint bij kwalitatief goed materiaal en een professionele installatie. Bij Wocozon is daar geen discussie over: ook bewoners van sociale huurwoningen hebben recht op veiligheid.

Gerelateerd nieuws