Paterswolde, 12 november 2018

Stichting Eelder Woningbouw is een hoogwaardige en klantgerichte woningstichting met als doel om betaalbare en duurzame woningen te realiseren in Eelde en Paterswolde. Daarom is de keus van Stichting Eelder Woningbouw om zonnepanelen te plaatsen op haar huurwoningen in samenwerking met Wocozon in lijn met haar ambitie. In eerste instantie komen alleen grondgebonden ééngezinswoningen in aanmerking. De handtekeningen zijn inmiddels gezet waarna de volgende stap is de bewoners te voorzien van informatie. Met de zonnepanelen van Wocozon kunnen huurders jaarlijks circa € 100,- besparen op hun energiekosten!

Woningcorporatie Stichting Eelder Woningbouw

Bekrachtiging samenwerking door Directeur Bestuurder Veenstra van Stichting Eelder Woningbouw en Algemeen Directeur Van der Klauw van Wocozon.


Samenwerking met Wocozon
Voor het plaatsen van de zonnepanelen heeft Stichting Eelder Woningbouw de handen ineen geslagen met stichting Wocozon. Deze landelijk werkende stichting zonder winstdoelstelling heeft als maatschappelijk doel om bewoners van sociale huurwoningen zoveel mogelijk de kans te bieden om via hun woningcorporatie te profiteren van voordelige zonnestroom. Landelijk zijn al ruim 4.500 zonnepaneelsystemen geplaatst door Wocozon. Om dit ook in Eelde en Paterswolde te realiseren ondertekenden de heren Veenstra (Stichting Eelder Woningbouw) en Van der Klauw (Wocozon) een samenwerkingsovereenkomst. 

Besparen met zonnepanelen
Zonnepanelen leveren een grote bijdrage aan duurzaamheid en zijn een mooie besparingscombinatie van enerzijds het milieu en anderzijds een lastenverlichting voor huurders. Met de zonnepanelen van Wocozon kunnen huurders jaarlijks circa EUR 100,– besparen op hun energiekosten. De zonnepanelen worden gratis geplaatst en ook het onderhoud ervan is gratis. Huurders betalen alleen voor de stroom die de  zonnepanelen opwekken (per kWh), net zoals zij nu aan hun huidige energieleverancier betalen. Alleen de stroomprijs van zonnepanelen is gemiddeld zo’n 20% lager dan bij een energieleverancier. Op de daken van de huurwoningen kunnen 6 tot 10 zonnepanelen worden aangebracht, waarmee ongeveer 85% van alle benodigde stroom van het huishouden wordt opgewekt.

Aan de slag!
Binnenkort krijgen de eerste bewoners een informatiebrief. Enige weken later krijgt de betreffende huurder ook een persoonlijk aanbod, zodat ze gelijk kunnen zien hoeveel zij jaarlijks met zonnepanelen kunnen besparen. En wordt er een inloopmiddag/avond gehouden voor alle vragen over het aanbod.

Gerelateerd nieuws

Patrimonium Barendrecht | Smitshoek | Wocozon

Postcoderoosregeling 2021

In 2021 zal de vernieuwde Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking - beter bekend als de nieuwe Postcoderoosregeling - haar intrede doen. Wegens grote... Lees verder >