Heffing of boete voor zonnestroom? Lees hier wat u het beste kunt doen.

Utrecht, 12 april 2021.

Donderdag 1 april jl. ging het loket open voor het indienen van de nieuwe Postcoderoosprojecten. Er is door ZonSamen nu al voor ruim 3 miljoen euro subsidie aangevraagd voor de Nederlandse woningcorporaties. Postcoderoosprojecten werden in de oude regeling over het algemeen ingediend door lokale energiecoöperaties van huiseigenaren. De vernieuwde Postcoderoosregeling (SCE) maakt het profiteren van zonnestroom nu voor álle huurders realiseerbaar. Wocozon heeft daarom in samenwerking met Energie Samen de landelijke energiecoöperatie ZonSamen opgericht. Speciaal voor de sociale huursector.Zonsamen logo, een samenwerking tussen Stichting Wocozon en Energie Samen

De formule werkt

ZonSamen is nog maar net gestart en nu al zijn er voor de corporaties tientallen Postcodeprojecten aangevraagd. De corporaties worden hierbij volledig ontzorgd. Het enige dat ZonSamen vraagt zijn de adressen en een intentieverklaring voor het recht van opstal voor het dak. Wocozon verzorgt vervolgens de quickscan en dient de aanvraag in bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, voor ondernemende Nederlanders die werken aan een duurzame en economisch sterke samenleving). Bijzonder feit is dat Wocozon hier geen vergoeding voor vraagt, ook niet wanneer het project niet door mocht gaan: zowel de huurders als de corporaties hoeven dus niets te investeren.

Landelijke energiecoöperatie ZonSamen, speciaal voor de sociale huursector, opgericht door Wocozon en Energie Samen

Samenwerken met ZonSamen is vertrouwd

Energie Samen is de landelijke koepel en belangenvereniging voor duurzame energie-collectieven. Hier zit alle kennis en ervaring voor coöperatieve energieprojecten. Wocozon realiseerde al ruim 22.000 zonne-installaties voor ruim 40 woningcorporaties en is daarmee binnen Nederland de meest ervaren partner voor het realiseren van zonnestroominstallaties (of ook wel PV, ‘Photo Voltaic’) bij corporaties.

Beiden hebben niet de wìnst, maar hun mìssie als stip op de horizon: zoveel mogelijk mensen helpen om samen duurzame energie op te wekken en samen te gebruiken.

Mocht u naderhand nog vragen hebben of geheel vrijblijvend kennis willen maken?  Neemt u dan contact op met Roland van der Klauw rvanderklauw@wocozon.nl of Rosalinde Klein Woolthuisrkleinwoolthuis@wocozon.nl. Telefonisch is Wocozon bereikbaar via 085 7 44 10 58. 

Meer weten over de postcoderoosregeling (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking, kortweg SCE)?

We hebben er op 26 januari 2021 een webinar over gegeven. Deze is nog te bezichtigen.

Bekijk de Wocozon webinar: De vernieuwde postcoderoosregeling 2021

Gerelateerd nieuws

Patrimonium Barendrecht | Smitshoek | Wocozon

Postcoderoosregeling 2021

In 2021 zal de vernieuwde Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking - beter bekend als de nieuwe Postcoderoosregeling - haar intrede doen. Wegens grote... Lees verder >