De zonnestroominstallatie
- Hoe duurzaam zijn de zonnepanelen van Wocozon?
Duurzaamheid en kwaliteit vinden we belangrijk. We willen dat bewoners goede zonnepanelen op hun dak krijgen die jarenlang meegaan. We kijken daarom kritisch naar het materiaal. Ook zorgen we dat oude panelen na gebruik weer worden ingezameld. We gaan dus zorgvuldig met de oude materialen om. Het liefst willen we ook dat onderdelen opnieuw gebruikt kunnen worden. Dan zijn zonnepanelen ook echt circulair, zoals dat heet. Op dit moment kan dat nog niet, maar we volgen de ontwikkelingen. Zodra er meer mogelijk is, pakken wij dat op.
- Hoe werkt de zonnestroommeter | handleiding
Alle informatie en handleidingen over uw zonnestroominstallatie vindt u op deze pagina.
- Welke zonnepanelen gebruikt Wocozon
De producten en diensten van Wocozon zijn altijd voor de lange termijn bedacht, daarom kiezen we altijd voor de beste kwaliteitsmaterialen. De zonnepanelen die Wocozon aanbiedt voor de bewoners van woningcorporaties geven dus altijd een optimale opbrengst.
- Zijn de zonnepanelen bestand tegen harde wind?
De zonnepanelen zijn bestand tegen windkracht 12, dat is de windkracht die gemeten wordt bij een orkaan. We gebruiken daarnaast meer dakhaken dan de fabrikant ons voorschrijft. Zo houden we alvast rekening met de klimaatverandering in de toekomst met steeds extremere weersomstandigheden.
- Wat is de levensduur van de zonnepanelen?
Zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee. Na 25 jaar is de capaciteit iets afgenomen tot zo’n 80%. We nemen die geleidelijke afname van capaciteit van de zonnepanelen mee in de berekening van de opbrengst per maand.
- Zijn zonnepanelen veilig?
Jazeker. En met het CE-keurmerk tonen we dit ook aan. Het betekent dat ze voldoen aan de veiligheidseisen van de geldende EU-richtlijnen. Onze zonnepanelen zijn net zo veilig als ieder ander huishoudelijk elektrisch apparaat.
- Waar bestaat de zonnestroominstallatie uit?
De zonnestroominstallatie bestaat uit zonnepanelen, micro-omvormers en een kabeltraject tussen de panelen en de meterkast. Elk paneel heeft zijn eigen micro-omvormer die onder het paneel op het dak zit. U krijgt geen grote omvormer in huis. De monteurs werken de kabels netjes weg en in de meterkast komt eventueel een nieuwe groep waar we de zonnestroominstallatie apart op aansluiten. Als u geen digitale of slimme meter heeft, meldt de netbeheerder zich bij u om deze te komen plaatsen.
- Moet ik de zonnepanelen verzekeren?
De zonnepanelen zijn verzekerd. U hoeft zelf niets te doen.
- Ik heb nog een oude elektriciteitsmeter. Is deze wel geschikt?
De netbeheerder weet wat voor een meter u heeft. Mocht uw huidige meter niet geschikt zijn dan wordt deze gratis vervangen door een slimme meter. Wij melden u aan bij de netbeheerder, u hoeft hier zelf niets voor te doen. Vereiste is wel dat uw e-mailadres bij ons bekend is.
- Hoe zitten de zonnepanelen vast op het dak?
Bij een schuin dak worden de zonnepanelen bevestigd aan een frame dat met dakhaken vast zit aan de dakconstructie. De constructie is bestand tegen zware windstoten.
- Zijn zonnepanelen brandveilig?
De zonnepanelen van Wocozon hebben micro-omvormers. Dat betekent dat elk paneel zijn eigen omvormer heeft. Onze monteurs plaatsen de zonnepanelen met genoeg ruimte tussen de panelen en het dak zodat het nooit te warm wordt. We sluiten de zonnepanelen voor extra veiligheid aan op een aparte groep in de groepenkast, met een eigen aardlek.
- Slimme meter
De slimme meter registreert uw energieverbruik en houdt ook nauwkeurig bij hoeveel zonnestroom er wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Uw meterstanden worden automatisch doorgestuurd naar uw energieleverancier en naar Wocozon.
Alle Veelgestelde vragen