25.000ste woning

Het regent mijlpalen voor Wocozonop 2 september ‘21 heeft Wocozon de 25.000ste sociale huurwoning voorzien van zonnepanelen. De derde behaalde mijlpaal sinds juni dit jaar.

Wocozon faciliteert zonnepanelen voor sociale huurwoningen en heeft sinds de oprichting in 2012 niet stilgezeten. Bijna 15% van alle woningcorporaties in Nederland heeft zich al aangesloten bij Wocozon en dit aantal stijgt. Van Oosterhout tot Deventer en van Utrecht tot Texel plaatst Wocozon zonnestroomsystemen op woningen van huurders. 

In juni 2021 plaatste Wocozon voor het eerst binnen één maand op meer dan 1.000 daken zonnestroomsystemen. In augustus kreeg de 1,5 miljoenste woning in Nederland zonnepanelen; dit werd gevierd bij een sociale huurwoning van Eigen Haard, één van de woningcorporaties die zich bij Wocozon heeft aangesloten. En deze week voorzag Wocozon haar 25.000ste woning van zonnepanelen. Ter beeldvorming: een middelgrote plaats in Nederland, zoals Woerden, heeft ca. 25.000 woningen. Deze 25.000ste woning staat in Kollum en is van Thûs Wonen in Friesland. 

Het is zonneklaar: de maatschappelijke en groene impact van Wocozon blijft nog altijd met de dag groeien.  

De ambitie is nog steeds om in 2025 één miljoen zonnepanelen te hebben geïnstalleerd. Dat zijn circa 120.000 woningen. Dat zijn meer dan alle woningen in de stad Groningen bij elkaar. 
Met de huidige bereikte mijlpalen ziet de toekomst er zonnig uit en kunnen en zullen steeds meer huurders profiteren van duurzaam opgewekte stroom.   

Bent u ook geïnteresseerd en wilt u meer weten? Kijk dan op onze website of neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met Roland van der Klauw: rvanderklauw@wocozon.nl of Rosalinde Klein Woolthuis:
rkleinwoolthuis@wocozon.nl of via 085 744 1058. 

25.000ste sociale huurwoning met zonnepanelen

Gerelateerd nieuws