De 100ste huurwoning van Rhiant is over op zonne-energie! Op dinsdagmiddag 18 september vieren we met omwonenden en betrokken partijen deze mijlpaal. De wethouder Duurzaamheid en Wonen, de heer Lafleur, onthult samen met de bewoner van Van Baerlehof 48 de zonnepanelen op haar dak. Directeur Carlo Oostindie: “Ik ben blij met dit moment en gun veel meer huurders dat ze door het plaatsen van zonnepanelen minder geld kwijt zijn aan de maandelijkse energierekening”.

Voordeel voor huurders
De directeur van Wocozon en de directeur van Rhiant zijn enthousiast over de voordelen van de panelen. Het gebruik van zonne-energie is goed voor het milieu en levert geld op voor huurders. Door de plaatsing van zonnepanelen werkt Rhiant aan duurzaamheid én betaalbaarheid: twee belangrijke speerpunten voor deze organisatie.

Project zonnepanelen
Rhiant is in april 2018 gestart met het aanbieden van zonnepanelen via Wocozon aan huurders van eengezinswoningen. Veel huurders zijn enthousiast. Zij maken gebruik van het aanbod en zien graag dat we zonnepanelen op hun dak plaatsen. Steeds meer huurders ontvangen een persoonlijk aanbod. Huurders kunnen ook op eigen initiatief bij Wocozon terecht.

V.l.n.r. Dhr Lafleur wethouder, mevr Lagerwerf bewoonster, dhr Oostindie Rhiant, dhr van der Klauw Wocozon


Wocozon

Wocozon is een stichting zonder winstoogmerk. Zij hebben als maatschappelijk doel om bewoners van sociale huurwoningen zoveel mogelijk de kans te bieden om via hun woningcorporatie te profiteren van voordelige zonnestroom. “Naast voordelig en duurzaam zijn zonnepanelen ook gewoon leuk. Je eigen energie opwekken en nog geld toe krijgen, wie wil dat nu niet?” Aldus de heer Van der Klauw.

Op de daken van onze huurwoningen kunnen zes tot tien zonnepanelen worden aangebracht, waarmee ongeveer 85% van alle benodigde stroom van het huishouden wordt opgewekt. De huurder betaalt alleen voor de stroom die de zonnepanelen opwekken; de installatie en het onderhoud is gratis. Dit zorgt bij een gemiddeld gezin voor ongeveer €100 voordeel per jaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Eline de Rover, communicatieadviseur Rhiant via (06) 131 492 12 of Ron van der Hoek, Projectleider Vastgoed via (06) 15954642.

Gerelateerd nieuws

Sleuteloverdracht Buurblok woningen

Buurblok is er, en het werkt

Stichting Wocozon en Bouwgroep Dijkstra Draisma ontwikkelden het concept Buurblok. De eerste tien woningen in Leeuwarden zijn opgeleverd. Samen opwekken, samen... Lees verder >