Spijkenisse, 12 juli 2021

Woningstichting De Leeuw van Putten heeft samen met stichting Wocozon een mooie en groene mijlpaal bereikt: al 500 sociale huurwoningen in Spijkenisse zijn inmiddels voorzien van zonnepanelen. Uiteraard werd dat op gepaste wijze gevierd.  

In de wijk Maaswijk werden de heer en mevrouw Spithoven als gelukkigen van de 500e woning in het zonnetje gezet. Ballonnen, bloemen en een grote taart mochten daarbij niet ontbreken.

“Ongeveer twee jaar geleden begonnen wij samen met Wocozon voorzichtig om langzaam maar zeker ons bezit te verduurzamen,” aldus Maarten de Booij, directeur-bestuurder van De Leeuw van Putten. “Gaandeweg hebben wij samen veel geleerd. Ook weten we dat wij het zelf niet beter kunnen doen, dus het is erg fijn dat Wocozon hierin onze partner is. Daarbij kunnen wij natuurlijk niet zonder onze huurders. Wij zijn er daarom erg trots op dat we nu op de 500e woning zitten en dat steeds meer van onze huurders de voordelen zien en samen met ons willen bouwen aan een betere toekomst.”

De Leeuw van Putten viert mijlpaal: 500 woningen met stichting Wocozon zonnepanelen

Roland van der Klauw, algemeen directeur van Stichting Wocozon, sprak de gelukkige bewoners toe en overhandigde hen een bos bloemen, uiteraard met een zonnebloem erin. “Ik ben erg blij dat wij dit hier mogen doen. Ik vind zonnepanelen altijd erg leuk. Spouwmuurisolatie zie je niet, praat je niet over en het effect kun je moeilijk meten. Maar met zonnepanelen zie je dat direct. Want hoe leuk is het om je eigen energie op te wekken en het is ook nog verstandig: voor het milieu en je portemonnee. Juist die combinatie vind ik fantastisch om te doen.“

Meneer en mevrouw Spithoven zijn ook erg blij met de zonnepanelen. “Over zoiets moet je niet te lang nadenken, maar gewoon doen. Ik heb vroeger veel in de haven gewerkt met kolenoverslag. Mijn kinderen zeggen daarom wel eens gekscherend: ‘dat klimaatprobleem komt mede door jou, pa!’. En daarbij; het is toch hartstikke mooi dat De Leeuw van Putten dit aanbiedt? Dat kan je gewoon niet weigeren.”

 

De Leeuw van Putten, Spijkenisser woningcorporatie

Met ongeveer 4.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en maatschappelijk vastgoed in beheer is De Leeuw van Putten een echte Spijkenisser corporatie die zich met hart en ziel inzet voor een mooi, veilig en leefbaar Spijkenisse.

Stichting Wocozon werkt landelijk samen met inmiddels meer dan 40 woningcorporaties. In september van dit jaar verwachten ze de 25000ste sociale huurwoning te voorzien van zonnepanelen.

 

Bent u werkzaam bij een woningcorporatie en wilt u meer weten of geheel vrijblijvend kennismaken? Telefonisch is Wocozon bereikbaar via 085 744 1058. Of mail ons op info@wocozon.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Gerelateerd nieuws