Heffing of boete voor zonnestroom? Lees hier wat u het beste kunt doen.

Utrecht, 5 maart 2021.

Er is een groot woningtekort in de sociale en middenhuursector. Daar hebben Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) en Wocozon een oplossing voor bedacht: Buurblok. Buurblok is het vernieuwende woonconcept met als doel: woningcorporaties helpen op een betaalbare manier hun woningambities te bereiken en hun huurders comfortabele, gezonde woningen bieden. Het is dé oplossing voor het toenemende woningtekort. Dit woonconcept is uniek en wordt voor het eerst gerealiseerd in Nederland.

Wat is het DNA en de motivatie van de samenwerking in Buurblok? Dit leggen we graag uit aan de hand van 3 vragen.

Waarom

Wocozon en Bouwgroep Dijkstra Draisma geloven in het makkelijker en betaalbaarder maken van de uitdaging waar Nederland en de woningcorporaties voor staan: het duurzaam oplossen van het woningtekort. Ook ligt er de doelstelling om voor 2050 alle woningen in Nederland aardgasvrij te maken. Duurzaam voor de lange termijn en ook létterlijk duurzaam: met circulaire, demontabele woningen. Energieneutraal, gasloos en comfortabel. 

Hoe

Buurblok wil corporaties stimuleren om het voortouw te nemen in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Dit wordt toegankelijk, beheersbaar en betaalbaar gemaakt met Buurblok.  

Wat

Het droogstapelsysteem (DSS) van Bouwgroep Dijkstra Draisma en het energieconcept van Wocozon komen samen in Buurblok: wonen als dienst. Deze dienst omvat: wonen, energie, vervoer en onderhoud. We zijn er voor zowel de corporatie als de huurder. 

Buurblok - wonen als dienst - circulair nieuw woonconcept

Impressie nieuwbouw Buurblok woningen in Friesland voor WoonFriesland

Buurblok: wonen als dienst

Wocozon en Dijkstra Draisma bieden energieleverende woningen aan in een leaseconcept. Een woningcorporatie schaft de woningen niet meer aan, het woningbezit van een corporatie wordt niet vergroot. Zij leasen voor een aantrekkelijk bedrag de woningen van Buurblok.

Buurblok is een complete dienst met als slogan: ‘wonen als dienst’. De woningcorporatie bespaart door Buurblok tijd, energie en geld. Wat kunt u verwachten in deze complete dienst?

  • Energieleverende woningen
  • Een duurzaam installatieconcept 
  • Mobiliteitsoplossingen (elektrische auto’s, scooters of fietsen voor bewoners)
  • Volledig onderhoud (zowel planmatig als correctief) en beheer

Dit jaar worden de eerste Buurblok woningen in Friesland gerealiseerd.

Meer weten over deze circulaire, nieuwe vorm van wonen?

Houd dan de Buurblok website in de gaten.

Ga naar www.buurblok.nl

Gerelateerd nieuws