Heffing of boete voor zonnestroom? Lees hier wat u het beste kunt doen.

De komende 20 jaar verandert de manier waarop we omgaan met energie. Dat geldt voor Nederland en heel Europa. En dat heeft invloed op iedereen. Dus ook op woningcorporaties. Wocozon kijkt alvast vooruit: de nieuwe Energiewet.

Stel je voor dat je de samen met de wijk of straat energie opwekt met zonnepanelen en die kunt opslaan voor momenten dat je het nodig hebt. En dat je energie kunt delen met de buren of via een buurtbatterij kunt verkopen.

Woningcorporaties zijn al begonnen
Het gaat bij woningcorporaties in de nabije toekomst niet alleen om het aanbieden van goede, betaalbare woningen. Energie hoort erbij, zoals het voordeel van zonnepanelen. Gelukkig zijn al veel woningcorporaties daarmee begonnen.

Energietransitie
Wocozon ziet de rol van woningcorporaties veranderen. Wonen en energie zijn straks echt onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alleen dan houd je het betaalbaar voor bewoners. Door nu alvast vooruit te kijken en slim om te gaan met de systemen, kun je straks snel aanpassen.

Delen van energie
Nu mag je nog geen energie delen. Maar als de nieuwe Energiewet er is, verandert dat. We gaan meer naar het lokaal opslaan en delen van energie. Buurtbatterijen zijn bijvoorbeeld de toekomst. Woningcorporaties hebben straks echt een voorsprong. Op straat- en wijkniveau kun je kijken naar decentrale energiesystemen.

Wil je meer weten?
Volg het nieuws van Wocozon en lees bijvoorbeeld onze column in het vakblad Solar 365: Een heel nieuwe kijk op het energiesysteem: de nieuwe Energiewet komt eraan

Gerelateerd nieuws