Heffing of boete voor zonnestroom? Lees hier wat u het beste kunt doen.

Woonstichting De Zes Kernen in Zuid-Holland is de 50e woningcorporatie die zich aansluit bij Stichting Wocozon. Belangrijkste redenen zijn de snelheid, prijs en kwaliteit waarmee Wocozon hun sociale huurwoningen kan voorzien van zonnepanelen. Iets wat in deze tijd én in deze sector extra waardevol is.  

In versneld tempo sluiten woningcorporaties zoals De Zes Kernen zich aan bij Wocozon om zonnepanelen te installeren. “We horen elke keer weer hoe hard bewoners van sociale huurwoningen een besparing op hun energiekosten nodig hebben. We zijn dan ook erg blij dat weer een woningcorporatie zich aansluit bij Stichting Wocozon om dat te versnellen, zonder gedoe en zonder winst zodat het geld echt goed wordt besteed,” aldus Roland van der Klauw, directeur van Wocozon. Het eventuele rendement van Wocozon komt bovendien ten goede aan nieuwe duurzame initiatieven voor de bewoners. 

Nummer 51 is er ook al
Dat het bij Wocozon snel gaat, blijkt wel. Naast woonstichting De Zes Kernen heeft ook Stichting Nieuw Thuis Rotterdam (SNTR) zich bij Wocozon aangesloten om zonnepanelen te laten leggen op hun huurwoningen voor Syrische gezinnen. Dankzij de verduurzaming met zonnepanelen, kunnen ook deze bewoners straks besparen op hun energiekosten. Wocozon is inmiddels een grote organisatie die exclusief samenwerkt met woningcorporaties.  

50ste woningcorporatie aangesloten bij Wocozon

10 jaar geleden onmogelijk
Het is ruim 10 jaar geleden dat Wocozon de complexe juridische en wettelijke puzzels heeft opgelost voor woningcorporaties. “Zonnepanelen voor bewoners van sociale huurwoningen was toen echt onmogelijk. De complexiteit zat vooral in vragen als wie gaat het betalen, hoe reken je af en wie neemt het risico. Voor huurders van sociale huurwoningen is dat niet eenvoudig. We zijn er trots op, dat wij nu het verschil kunnen maken. Op die manier werken we nu al ruim 10 jaar aan een helder doel: blije bewoners,” vertelt Roland van der Klauw. 

Zonnepanelen sociale huurwoning

Gerelateerd nieuws