Heffing of boete voor zonnestroom? Lees hier wat u het beste kunt doen.

Energie-oplossingen in de sociale huurmarkt vragen om slimme combinaties, vooruitdenken en betrokkenheid. Bij het renovatieproject in de Cremerstraat in Utrecht heeft woningcorporatie Bo-Ex gekozen voor een toekomstgerichte aanpak: zonnepanelen én warmtepompen. 

De hybride warmtepompen van Quatt zorgen voor een lager gasverbruik en de zonnepanelen zorgen voor de stroom voor de warmtepompen. Deze combinatie is een mooie, duurzame win-win. Bewoners profiteren straks van lagere energiekosten. Elke maand opnieuw.

Innovatieve warmtepomp
Er is gekozen voor een innovatieve hybride monoblock warmtepomp van Quatt. Deze warmtepomp heeft geen binnen-unit en wordt direct op de cv-installatie aangesloten. Dit minimaliseert niet alleen de ruimte-impact in de woningen, maar bevordert ook het comfort en de efficiëntie.

Bewoners centraal
“Bij Bo-Ex staan de bewoners centraal” zegt Erik Buitenkamp, projectmanager van Bo-Ex. “Bo-Ex heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De woningen aan de Cremerstraat waren erg gedateerd en voldeden niet meer aan deze tijd. Daarnaast maakte de bouwkundige- en energetische staat van het complex een aanpak noodzakelijk. We hebben gekozen voor de Quatt-warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. “De warmtepomp werd een individuele bewonerskeuze. Van de 15 bewoners hebben er 11 gekozen voor de warmtepomp. De 4 overige woningen zijn voorbereid, daar plaatsen we de warmtepomp na de huuropzegging van de huidige bewoner.”

Primeur in Utrecht
“De bewoners merken maandelijks het verschil in hun energiekosten,” zegt Roland van der Klauw, directeur van Wocozon. “Uiteindelijk draait het daar om: het leveren van direct voordeel aan de huurders. Dankzij de samenwerking met Zonmaat en Quatt kunnen wij dit realiseren voor deze eerste 11 woningen van Bo-Ex en dat is echt een primeur hier in Utrecht.”

Over Bo-Ex
Bo-Ex is een Utrechtse woningcorporatie met een warm hart voor de bewoners van haar 9.000 woningen. Bo-Ex begrijpt als geen ander hoe waardevol wonen is, vooral voor mensen met een beperkt budget. Met haar 95 medewerkers werkt Bo-Ex iedere dag aan betaalbaar en goed wonen in leefbare wijken en buurten. Dat doet ze samen met bewoners en alle partners.

Gerelateerd nieuws