Keer op keer wint Wocozon een FD Gazelle. Het is inmiddels de 3e Gazelle voor Wocozon. Dat is uitzonderlijk voor een maatschappelijke organisatie. Het is dé award voor de snelst groeiende organisaties van Nederland. Zelfs afgelopen jaren bleef Wocozon groeien.

Op 24 maart 2022 is deze prijs uitgereikt. De FD Gazellen van het Financiële Dagblad is één van de meest prestigieuze ondernemersprijzen van Nederland. Voor Wocozon is die prijs een extra aanmoediging om samen met de woningcorporaties te werken aan energie-oplossingen voor sociale huurders. “Dus op naar de volgende FD Gazelle!” aldus Roland van der Klauw. “Het kan en het moet.” Met het recent opgestelde Duurzaam Deltaplan voor woningcorporaties geeft Wocozon dat een enorm impuls.

Energiearmoede bestrijden met eigen energie
De sociale huur is een sector waar een lagere energierekening gelijk ten goede komt aan de financieel meest kwetsbaren. Iets wat momenteel extra urgent is vanwege de hoge energieprijzen. Met energie van eigen dak kunnen huurders energiearmoede voorkomen. Het enige wat daarvoor nodig is, is dat een woningcorporatie zich aansluit bij Wocozon; zelfs de financiering kan voor woningcorporatie geregeld worden. Daarna is de keuze aan de bewoners om mee te doen. Natuurlijk is dat een uitdaging, maar het lukt zeker. Inmiddels zijn al meer dan 30.000 sociale huurwoningen voorzien van een zonnepaneel installatie dankzij Wocozon.

Oprecht betrokken in de sociale sector
De missie van Wocozon is sterk omdat ze oprecht betrokken is in de sociale sector. Wocozon weet wat er speelt én kent de energiemarkt. Ook weet Wocozon dat het belangrijk is om juist die sector te verduurzamen. Waarom zou alleen een particuliere woningeigenaar mogen profiteren van de voordelen van zonnestroom? De uitdaging bij sociale huurwoningen zit echter in de organisatie en de financiering. Dankzij durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie, maakt Wocozon het verschil. Het is Wocozon gelukt om voor woningcorporaties een oplossing te vinden waar iedereen blij van wordt. Dat doet Wocozon zonder winstoogmerk, zonder gedoe, maar wel met de beste oplossingen. Zelfs als corporaties onvoldoende budget hebben, kan Wocozon de financiering regelen. Dat is de kracht van Wocozon.

Uitreiking FD Gazelle award 2021
Roland van der Klauw en Rosalinde Klein Woolthuis

Gerelateerd nieuws