Solar Magazine heeft Stichting Wocozon uitgeroepen tot het ‘Residentieel project van het jaar’ tijdens het Duurzaamheidsgala op 16 november 2022. De jury gaf aan dat Wocozon laat zien dat sociaal ondernemen en duurzaamheid samen komen in een businessmodel gericht op shared value.

Afgelopen jaar heeft Wocozon ruim 8.000 sociale huurwoningen voorzien van #zonnepanelen. Uitgaande van deze ruim 8.000 woningen met in totaal 56.000 geïnstalleerde panelen, een opgewekte energie van 18,7 kWh en een marktprijs van 40 cent, betekent dat deze bewoners samen 4,6 miljoen euro per jaar besparen.

Dubbel duurzaam
Het bijzondere is dat Wocozon laat zien dat sociaal ondernemen en duurzaamheid samen komen in een businessmodel en ook nog eens met niet de minste cijfers. Er is een model neergezet gericht op shared value. Wocozon is er voor de sociale huurders. Met de installatie van zonnepanelen, worden bewoners van sociale huurwoningen beschermd tegen oplopende energiekosten. Wocozon zorgt bovendien dat het rendement van de stichting ten goede komt aan de bewoners om nieuwe duurzame initiatieven op te zetten.

Winnen doen we samen
“Alle aangesloten woningcorporaties, het hele team van Wocozon en iedereen die erbij betrokken is, dragen bij aan deze prachtige prijs,” aldus Roland van der Klauw, directeur en oprichter van Wocozon. “Samen zetten we ons in voor bewoners die het enorm hard kunnen gebruiken. Duurzaamheid is namelijk niet vanzelfsprekend. Zeker niet in de sociale sector en Wocozon heeft gezorgd dat daar verandering in is gekomen.”

Gerelateerd nieuws

Sleuteloverdracht Buurblok woningen

Buurblok is er, en het werkt

Stichting Wocozon en Bouwgroep Dijkstra Draisma ontwikkelden het concept Buurblok. De eerste tien woningen in Leeuwarden zijn opgeleverd. Samen opwekken, samen... Lees verder >