Persbericht
Utrecht, 13 december 2019

‘Afwachten is geen optie meer. We willen nu stappen maken voor een beter klimaat’. Met deze slogan startte de zoektocht van Woonstad Rotterdam naar de perfecte partners in duurzaamheid om met een betaalbare oplossing te komen om 80% van hun woningen aardgasvrij te maken. Wocozon deed mee aan de tender en won net als 4 anderen de Woonstad Rotterdam Energie Challenge met een duurzaam, comfortabel en realiseerbaar project.

Wocozon een van de winnaars van de Woonstad Rotterdam Energie Challenge door haar duurzame oplossing.

Woonstad Rotterdam is met 56.000 woningen de grootste sociale huisvester van Rotterdam. Wocozon is met partner Optisolar PVT de uitdaging aangegaan, en heeft Wocowarm als oplossing ingediend. Wocowarm is een onzichtbare en geluidloze PV&T-installatie, die naast stroom (PV) ook warmte (T) van het dak haalt. Op donderdag 12 december heeft de vak- en bewonersjury van Woonstad Rotterdam bekend gemaakt dat Wocowarm tot een van de 5 winnaars behoort.

“Wocowarm zorgt, zonder aanpassing aan de schil van de woning, voor een vermindering van 60% van de energiekosten en een CO2-reductie van 80% door warmte aan de zonnepanelen en de buitenlucht te onttrekken en naar de warmtepomp te leiden.”

Zelfs onder het vriespunt blijft het warmtesysteem warmte verzamelen, maar voor de zeer koude dagen en de langere douchebeurten, blijft de CV-ketel bijspringen. Het systeem kan probleemloos 25 jaar mee en kan door de modulaire opbouw ook toegepast worden bij woningen die reeds zonnepanelen hebben. Wocowarm zal in eerste instantie in 7 pilotwoningen worden toegepast, zodat de performance van het systeem en de bewonerservaring uitgebreid gemonitord kunnen worden. Na evaluatie van de pilot kunnen we een grootschalige uitrol mogelijk maken. Mede uniek aan de propositie is de mogelijkheid om het PV&T-systeem volledig gefinancierd te plaatsen.

Op dit moment werkt ruim 10% van de woningcorporaties met Wocozon samen bij de uitrol van zonnepaneelinstallaties. Van alle corporatiewoningen die dit jaar zonnepanelen krijgen, komt zelfs 20% via Wocozon. Dit maakt dat Wocozon inmiddels dé belangrijkste partner is voor zonnepanelen op sociale huurwoningen in Nederland. Optisolar PVT is de ontwikkelaar van de Thermodule, een aluminium profiel dat op efficiënte wijze warmte aan het zonnepaneel en de omgevingslucht onttrekt. Daarnaast ontwikkelde het bedrijf de Optibox, die plug & play installatie van het PVT-systeem mogelijk maakt. Door deze krachten te bundelen is een sterk concept neergezet en ziet Wocowarm de toekomst zonnig tegemoet.

FD Gazellen Award

Dat Wocozon in korte tijd is gegroeid van start up naar een serieuze scale up is ook te merken aan de in 2019 ontvangen Awards. Afgelopen april eindigde Wocozon in de ABN AMRO Duurzame top 50 en in november van 2019 mocht Wocozon zich prijzen met de FD Gazellen Award. Deze jaarlijks terugkerende award geeft de top 100 van snelst groeiende bedrijven van Nederland aan.

Wilt u meer weten of een geheel vrijblijvende kennismaking met ons aangaan, neemt u dan contact op met Roland van der Klauw rvanderklauw@wocozon.nl, Rosalinde Klein Woolthuis rkleinwoolthuis@wocozon.nl of via T. 085 744 10 58.

Gerelateerd nieuws