Heffing of boete voor zonnestroom? Lees hier wat u het beste kunt doen.

Op 7 november is het feest in Dokkum. Stichting Wocozon legt dan voor woningcorporatie Thús Wonen op de 4.000e woning in Dokkum zonnepanelen. Daarmee zorgt Thús Wonen dat bijna 75% van de corporatiewoningen voorzien zijn van zonnepanelen, zodat de huurders volop genieten van de voordelen van zonnestroom.

Het streven van woningcorporatie Thús Wonen is zo veel mogelijk van hun woningen te voorzien van zonnepanelen. Thús Wonen beseft hoe belangrijk dat voor de bewoners is, omdat daarmee de vaste lasten blijvend omlaag gaan. De stroomkosten worden gestabiliseerd dankzij de goedkopere zonnestroom. Iets wat in deze sector extra waardevol is.

“Zonder gedoe en zonder winst”

“We horen elke keer weer hoe hard bewoners van sociale huurwoningen een besparing op hun energiekosten kunnen gebruiken. We zijn dan ook erg blij dat we samen met onze installateurs van Zonmaat de verduurzaming hebben kunnen versnellen bij Thús Wonen, zonder gedoe en zonder winst zodat het geld echt goed wordt besteed,” aldus Roland van der Klauw, directeur van Wocozon. Het eventuele rendement van Wocozon komt bovendien ten goede aan nieuwe duurzame initiatieven voor de bewoners. Op deze manier zet Wocozon zich exclusief in voor de energietransitie bij woningcorporaties en helpt onder andere Thús Wonen.

Door corona extra zonnepanelen
In 2019 is Thús Wonen in Dokkum gestart met de eerste zonnepanelen. Omdat op een gegeven moment door corona het binnenwerk stil lag, heeft Thús Wonen dat benut om het project met de zonnepanelen te versnellen. Het jaar 2021 was zelfs een piekjaar waarin 1.500 woningen zonnepanelen kregen. Uiteindelijk wordt op 7 november de 4.000e woning door Wocozon voorzien van zonnepanelen. Daarnaast hadden ook al zo’n 500 woningen zonnepanelen. In totaal heeft dan maar liefst 75% van het totale woningbezit van Thús Wonen zonnepanelen.

“Echt waardevol project”
Woonconsulent Erwin Schiphorst vertelt dat hij regelmatig hoort van bewoners dat ze enthousiast zijn, omdat hun stroomkosten echt omlaag gaan. “Dit project met de zonnepanelen is echt een waardevol project”, aldus Schiphorst. Ondertussen is Wocozon ook gestart met de hoogbouw in Dokkum. Daarnaast worden resterende woningen zonder zonnepanelen bij mutaties veelal ook voorzien van zonnepanelen, zodat uiteindelijk nog meer bewoners van Thús Wonen zonnepanelen hebben.

Feestelijke bos bloemen voor bewoonster mevrouw Wiersma van Thús Wonen met links Rienk van der Meulen (Thús Wonen) en rechts Roland van der Klauw (Wocozon)

Blije bewoners
Tot slot is het fijne van Wocozon dat ze eigen installateurs hebben, die werken volgens de veiligheidsnormen. Zonmaat verzorgt voor Wocozon namelijk de installatie van de zonnepanelen bij woningcorporaties. Op die manier kan Wocozon snel schakelen en zorgen voor nog meer blije bewoners. En daar waar nodig zorgt Bouwgroep Dijkstra Draisma bij Thús Wonen voor de verdere verduurzaming van de woning. Alles bij elkaar is het een fijne samenwerking met een gezamenlijk doel: bewoners laten meeprofiteren van de voordelen van de energietransitie.

Gerelateerd nieuws

Buurblok - Lancering nieuw circulair woonconcept van Wocozon en Dijkstra Draisma

Lancering Buurblok

Er is een groot woningtekort in de sociale en middenhuursector. Daar hebben Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) en Wocozon een oplossing voor bedacht: Buurblok.... Lees verder >