Hybride PVT realiseert direct een stevige reductie in aardgasverbruik en CO2

In 2019 won Wocozon de Woonstad Rotterdam Energie Challenge en sindsdien is er al veel gebeurd. Het doel van de Energie Challenge was het zoeken naar een duurzame alternatieve manier van verwarmen als er geen gebruik kan worden gemaakt van het stadswarmtenet. Bij 7 appartementen in een galerijflat zijn hybride PVT-systemen geplaatst die zorgen voor warmte in de woning en warm water uit de kraan. De eerste resultaten zien er positief uit: voor de bewoners levert het een mooie besparing op en er wordt tot 70% CO2-uitstoot vermeden.
Dictus Miedema, adviseur portfolio duurzaamheid, bij Woningcorporatie Woonstad Rotterdam, aan het woord:

Wocozon is één van de winnaars van onze Woonstad Rotterdam Energie Challenge. Hun hybride PVT-concept is in bewoonde staat toegepast en realiseert direct een stevige reductie in aardgasverbruik en CO2, en onze huurders besparen op hun woonlasten. De samenwerking verliep prettig, het is een bevlogen, betrokken en kundig team. Bij innoveren blijft het altijd spannend waar je tegenaan loopt, maar daar waar we onverwachte hobbels tegenkwamen tijdens en na de uitvoering, werd snel geschakeld en opgelost. Het is voor ons sowieso nu al een leerzaam traject. We kijken uit naar de monitoringsresultaten van aankomende stookperiode, maar de eerste signalen zijn positief!

Gerelateerd nieuws

Buurblok - Lancering nieuw circulair woonconcept van Wocozon en Dijkstra Draisma

Lancering Buurblok

Er is een groot woningtekort in de sociale en middenhuursector. Daar hebben Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) en Wocozon een oplossing voor bedacht: Buurblok.... Lees verder >