De eerste huurders van Woningbouwvereniging Poortugaal krijgen binnenkort de kans om te kiezen voor zonnepanelen. Hiermee neemt Woningbouwvereniging Poortugaal haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om huurders te beschermen tegen de stijgende energieprijzen.

Ook Woningbouwvereniging Poortugaal ziet hoe bij haar huurders de energiekosten enorm stijgen door de omhooggeschoten energieprijzen. Zonnepanelen zijn dé manier om de maandelijkse woonlasten te stabiliseren. In korte tijd heeft Woningbouwvereniging Poortugaal daarom besloten dat haar huurders daar waar dat mogelijk en zinvol is zonnepanelen op hun dak kunnen krijgen. Wocozon installeert de zonnepanelen en regelt verder alles en dat maakt het voor Woningbouwvereniging Poortugaal extra makkelijk om dit plan in korte tijd te realiseren. Het is de bedoeling om in 2 jaar 580 woningen te voorzien van zonnepanelen. Bewoners van de geselecteerde woningen ontvangen hierover komende jaren een brief van Woningbouwvereniging Poortugaal. De door te belasten huurverhoging zal zodanig zijn, dat huurders qua totale woonlasten er gemiddeld op vooruit gaan.

Woningcorporaties bundelen hun inkoopkracht dankzij Wocozon
Duurzame oplossingen om de energiekosten omlaag te brengen zijn van grote waarde. Dankzij Wocozon is dit niet alleen weggelegd voor woningeigenaren. Wocozon richt zich exclusief op woningcorporaties met als missie dat hun huurders ook kunnen profiteren van de voordelen van zonnestroom. Omdat Stichting Wocozon de inkoopkracht bundelt van alle 45 deelnemende woningcorporaties, is het voor woningcorporaties eigenlijk een van de meest aantrekkelijke oplossingen. Binnenkort krijgen de eerste bewoners het aanbod om te kiezen voor zonnepanelen. En vervolgens kunnen de monteurs aan de slag.

Gerelateerd nieuws