Heffing of boete voor zonnestroom? Lees hier wat u het beste kunt doen.

Utrecht, 23 maart 2018 – Vanaf heden is woningcorporatie Rhiant aangesloten bij Wocozon en kan hierdoor op termijn ook al haar huurders laten profiteren van zonnestroom van eigen dak. Inmiddels hebben de eerste 100 huurders een aanbod van Wocozon voor zonnepanelen ontvangen. De eerste woningen zullen al in april van zonnepanelen voorzien worden.

Wocozon Nederland biedt woningcorporaties in heel Nederland de mogelijkheid woningen te voorzien van zonnepanelen, zonder dat de huurders of de corporaties daar zelf in hoeven te investeren. Op deze wijze bieden zij de huurders van sociale huurwoningen de mogelijkheid om direct van 20% voordeel op hun energierekening te profiteren. Woningcorporatie Rhiant te Hendrik Ido Ambacht is alweer de tweede woningcorporatie in de provincie Zuid Holland die zich heeft aangesloten bij Stichting Wocozon en daarmee de 13e corporatie in heel Nederland.

Rhiant heeft de ambitie om op termijn alle geschikte woningen binnen haar portefeuille te voorzien van zonnepanelen. In eerste instantie komen de eengezinswoningen in aanmerking en de eerste woningen zullen al voor eind april worden gerealiseerd. De 13 aangesloten corporaties hebben samen nu ruim 90.000 woningen die voorzien worden van een PV-installatie. ”Via deze samenwerking kunnen wij bewoners van sociale huurwoningen in Zuid Holland laten profiteren van voordelige zonne-energie van eigen dak, omdat wij vinden dat ook zij recht hebben op zonnestroom. Wocozon biedt 20% voordeel op de energierekening van de huurders. Zij hoeven alleen te betalen voor de daadwerkelijk opgewekte en gebruikte kWh’n. Wocozon verzorgd voor Rhiant het gehele proces van 100% Wocozon financiering, communicatie tot en met beheer en monitoring. Verder is het een voordeel dat de woning substantieel verbetert in haar energie index, zodat ook aan de prestatieafspraken voldaan wordt,” aldus Roland van der Klauw – directeur Wocozon.

Over Wocozon
Wocozon is volledig in eigendom van Stichting Wocozon. De Stichting wordt bestuurd door vertegenwoordigers van de aangesloten woningcorporaties. De rendementsdoelstelling is hierdoor laag en wordt besteedt aan de opbouw van een duurzame en vitale wijk. Voor elkaar, met elkaar. Wocozon biedt huurders een oplossing tegen stijgende energielasten. Wocozon zorgt dat huurders van woningcorporaties kunnen profiteren van goedkope en zelfopgewekte zonnestroom van eigen dak. Wocozon installeert de zonnepanelen en draagt (indien gewenst) zorg voor de financiering.

Voor meer informatie kijk op onze website wocozon.nl of u kunt zich wenden tot Kasper van Heteren kvanheteren@wocozon.nl T. 085 7 44 10 58 en/ of Annette Stolze astolze@wocozon.nl T. 06 53 457 448.

Gerelateerd nieuws