28 juni 2018

Huurders besparen € 100 met zonnepanelen

LEKSTEDEwonen start met het plaatsen van zonnepanelen om bestaande woningen energiezuiniger te maken, zodat huurders van zonne-energie kunnen profiteren en maandelijks op hun energiekosten besparen. Om dit in Vianen te realiseren werkt LEKSTEDEwonen samen met Wocozon. De eerste 550 huurders die voor zonnepanelen in aanmerking komen zijn uitgenodigd voor een informatieavond. Drie huurders aan de Berkenstraat, Mariënhof en Staartmolen gaven afgelopen week alvast het duurzame startsein.

Besparen met zonnepanelen
Zonnepanelen leveren een grote bijdragen aan duurzaamheid en zijn een mooie besparingscombinatie van enerzijds het milieu en anderzijds een lastenverlichting voor huurders. Met de zonnepanelen van Wocozon kunnen huurders jaarlijks circa € 100,- besparen op hun energiekosten. De zonnepanelen worden gratis geplaatst en ook het onderhoud ervan is gratis. Huurders betalen alleen voor de stroom die de zonnepanelen opwekken (per kWh), net zoals zij nu aan hun huidige energieleverancier betalen. Alleen de stroomprijs van zonnepanelen is gemiddeld zo’n 20% lager. Op de daken van de huurwoningen kunnen 6 tot 10 zonnepanelen worden aangebracht, waarmee ongeveer 85% van alle benodigde stroom van het huishouden wordt opgewekt.

Duurzaam startsein
Afgelopen week zijn drie huurwoningen aan de Berkenstraat, Mariënhof en Staartmolen al voorzien van zonnepanelen. Eind augustus wordt gestart met het aanbrengen van zonnepanelen op woningen in Amaliastein, Monnikenhof en De Hagen (laagbouw). In deze drie wijken kunnen 550 huurders hiervoor kiezen en zijn uitgenodigd voor een informatieavond. Daar komen zij alles te weten over de zonnepanelen, de werking, de planning en hun besparing. Iedere huurder krijgt die avond een persoonlijk aanbod, zodat zij gelijk kunnen zien hoeveel zij jaarlijks met zonnepanelen kunnen besparen. Woensdag 4 juli is de bijeenkomst voor De Hagen en maandag 9 juli de bijeenkomst voor Amaliastein en Monnikenhof. Meer informatie is ook te vinden op www.lekstedewonen.nl.

Samenwerking
Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft LEKSTEDEwonen de handen ineen geslagen met Wocozon. Deze landelijk werkende stichting zonder winstdoelstelling heeft als maatschappelijk doel om bewoners van sociale huurwoningen zoveel mogelijk de kans te bieden om via hun woningcorporatie te profiteren van voordelige zonnestroom. LEKSTEDEwonen is de veertiende woningcorporatie in Nederland die met Wocozon haar huurders optimaal laat profiteren van zonne-energie. Landelijk zijn al ruim 4.000 zonnepaneelsystemen geplaatst door Wocozon. Om dit ook in Vianen te realiseren ondertekenden de heren De Groot (LEKSTEDEwonen) en Van der Klauw (Wocozon) een samenwerkingsovereenkomst.

Investeren in duurzaam wonen
Ed de Groot licht toe: “In het nieuwe ondernemingsplan 2018-2021 zijn het betaalbaar houden van woningen voor huurders en het verduurzamen van de woningvoorraad twee belangrijke speerpunten. Het plaatsen van zonnepanelen sluit hierop goed aan. Sinds vorig jaar worden alle nieuwbouwprojecten standaard voorzien van zonnepanelen. Ook huurders van bestaande eengezinswoningen willen profiteren van de voordelen van zonne-energie en het concept van Wocozon is daarvoor zeer geschikt. Komende maanden kunnen de eerste 550 huurders in Vianen gebruik maken van dit aanbod.”

Voor vragen naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met:

LEKSTEDEwonen
Vincent Beringen (Stafmedewerker Wonen)
Email: vberingen@lekstedewonen.nl
Telefoon: (06) 10 950 712

Wocozon
Annette Stolze (Communicatie)
Email: astolze@wocozon.nl
Telefoon: (085) 744 10 58

 

Gerelateerd nieuws