Woongoed Zeist en de R.K. Woningbouwvereniging gaan de komende jaren in samenwerking met Stichting Wocozon hun sociale huurwoningen in Zeist voorzien van zonnepanelen. Door deze samenwerking zullen de bewoners straks een groot verschil in hun energierekening gaan opmerken. De zonnepanelen worden gratis geplaatst en ook het onderhoud ervan is gratis.


Samenwerking met Wocozon

Voor het plaatsen van de zonnepanelen hebben beide woningcorporaties de handen ineen geslagen met Stichting Wocozon. Deze landelijk werkende stichting zonder winstdoelstelling heeft als maatschappelijk doel om bewoners van sociale huurwoningen zoveel mogelijk de kans te bieden om via hun woningcorporatie te profiteren van voordelige zonnestroom. Landelijk zijn al ruim 4.500 zonnepaneelsystemen geplaatst door Wocozon. Om dit ook in Zeist te realiseren ondertekenden de heren Rob Wassenberg (Woongoed Zeist), Camiel Schuurmans (R.K. Woningbouwvereniging) en Van der Klauw (Wocozon) een samenwerkingsovereenkomst.


Besparen met zonnepanelen

Zonnepanelen leveren een grote bijdrage aan duurzaamheid en zijn een mooie besparingscombinatie van enerzijds het milieu en anderzijds een lastenverlichting voor huurders. Met de zonnepanelen van Wocozon kunnen huurders jaarlijks ruim € 250,-(!!) besparen op hun energiekosten. De zonnepanelen worden gratis geplaatst en ook het onderhoud ervan is gratis. Huurders betalen slechts € 2,00 per paneel per maand, dus met deze betalingsconstructie zullen bewoners groots gaan besparen op hun energierekening. Op de daken van de huurwoningen kunnen 6 tot 10 zonnepanelen worden aangebracht, waarmee ongeveer 85% van alle benodigde stroom van het huishouden wordt opgewekt.


Reeds geïnstalleerde zonnepanelen op woningen

De reeds geïnstalleerde zonnepaneel installaties op de daken van zullen ook door Wocozon op afstand worden gemonitord, dit wordt gedaan door een speciaal hiervoor ontwikkelde zonnepanelen meter.


Aan de slag!

Elke woningcorporatie hanteert zijn eigen planning bij het laten plaatsen van de zonnepanelen. We raden de bewoners dan ook aan om de brievenbus in de gaten te houden. Binnenkort krijgen de eerste bewoners een informatiebrief en worden ze uitgenodigd voor een informatieavond. Daar komen zij alles te weten over de zonnepanelen, de werking, de planning en hun besparing. Iedere huurder krijgt ook, als de woningen in de planning komen, een persoonlijk aanbod, zodat ze gelijk kunnen zien hoeveel zij jaarlijks met zonnepanelen kunnen besparen.

Gerelateerd nieuws