Utrecht, 11 oktober 2018 – Tijdens het Get Connected Jaarcongres 2018 in de Climate Planet Utrecht heeft de Economic Board Utrecht bekend gemaakt dat er drie partijen waaronder Wocozon een bijdrage vanuit het Groen Gezond Slim fonds toegekend hebben gekregen. Wocozon was verheugd dat zij haar initiatief aan het netwerk van de Economic Board Utrecht aan het publiek mocht presenteren.

De stichting Wocozon is geen onbekende van de Economic Board Utrecht en is reeds in haar opstartfase gefaciliteerd door het Energiefonds Utrecht. Inmiddels is het een snelgroeiende organisatie die Woningcorporaties steeds meer helpt om hun bezit te verduurzamen met zonnepanelen en hun huurders daarvan financieel laat profiteren. Met het Groen, Gezond en Slim Fonds van de Economic Board Utrecht kan Wocozon nu verder uitbreiden en een volgende opschalingsstap tot stand brengen.

Wocozon is de grootse (non-profit) organisatie van en voor woningcorporaties in Nederland op gebied van zonnepanelen voor huurders en biedt corporaties onder meer de keuze de gehele financieringslast over te nemen. Zo worden de zonnepanelen voor de corporatie off-balance gefinancierd en betalen huurders alleen voor een opgewekte en gebruikte kWh. Daar heeft Wocozon als enige in Nederland een ruling voor van de belastingdienst.

Wocozon maakt momenteel een sterke groei door met als gevolg dat zij veel moet investeren in nieuwe systemen. Binnen de Provincie Utrecht werkt Wocozon inmiddels samen met 6 woningcorporaties en verder nog met 15 andere woningcorporaties verspreid over heel Nederland. Afgelopen zomer is Wocozon daarmee de grens van 100.000 woningen gepasseerd. De ambitie is om in 2025 vijf procent van alle sociale huurwoningen in Nederland te hebben voorzien van zonnepanelen. Dat zijn ca. 120 duizend woningen met samen 1 miljoen zonnepanelen. De crowdfunding campagne en aanvullende lening uit het Groen Gezond Slim fonds dragen hieraan bij.

Zie ook: https://www.economicboardutrecht.nl/nieuws/drie-groen-gezond-slim-fonds-bijdragen-toegekend

Gerelateerd nieuws

Buurblok - Lancering nieuw circulair woonconcept van Wocozon en Dijkstra Draisma

Lancering Buurblok

Er is een groot woningtekort in de sociale en middenhuursector. Daar hebben Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) en Wocozon een oplossing voor bedacht: Buurblok.... Lees verder >